Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (21/05)

OOSTERHOUT NB, 21 mei 2007

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

WAALWIJK: Inbrekers hadden het voorzien op de kluis van een bedrijf aan de Havenweg in Waalwijk. Bij het bewuste bedrijf werd ingebroken tussen woensdag 16 mei 2007 16.30 uur en zondag 20 mei 2007 17.30 uur. De nog onbekende daders kwamen het pand binnen door de toegangsdeur aan de voorzijde van het bedrijf te vernielen. Aan de kluisdeur is te zien dat men getracht heeft om de deur open te maken, maar dat lukte niet. Voor zover bekend is er verder niets gestolen uit het bedrijfspand. De politie nam een aangifte op en onderzoekt de zaak.

Politie int openstaande boete

WASPIK: Bij een politie controle op parkeerplaats Het Vaerland (langs de A-59) trof de politie een 36-jarige man uit s-Hertogenbosch aan. Bij controle van zijn persoonsgegevens bleek dat de man nog een boete had openstaan. Het ging om een bedrag van 45,- De man in kwestie moest mee naar het politiebureau, waar hij de geldboete afrekende. De man is daarna weer in vrijheid gesteld, waarna hij zijn weg kon vervolgen. De controle vond plaats in de nacht van zondag 20 mei op maandag 21 mei om 02.30 uur.

Tabak gestolen bij inbraak in benzinestation

RIJEN: In de nacht van zondag 20 mei op maandag 21 mei is omstreeks 02.00 uur ingebroken in een benzinestation aan de Stationsstraat. De inbreker of inbrekers kwamen de winkel binnen door een ruit kapot te maken. Ze maakten vervolgens pakjes sigaretten en shag buit. De politie stelt een onderzoek naar de inbraak in en verricht onder andere een buurtonderzoek. In de nacht van dinsdag 15 mei op woensdag 16 mei was het ook al raak bij dit benzinestation. Ook toen ging men er vandoor met sloffen sigaretten weggenomen.

Letsel bij verkeersongevallen

NIEUWENDIJK: De politie werd zondagavond 20 mei rond 19.00 uur geroepen bij een verkeersongeval in Nieuwendijk. Het ongeluk gebeurde onderaan de afrit van de autosnelweg A-27, op de kruising met de Doornseweg. Een 46-jarige automobilist uit Driebergen-Rijsenburg was ter plaatse onbekend en twijfelde of hij, komende vanaf de A-27 rechtsaf richting Almkerk zou gaan. De man trok uiteindelijk toch weer op naar de oprit A-27, om daar rechtdoor verder te rijden. Hij verleende daarbij vermoedelijk geen voorrang aan een 23-jarige man uit Nieuwendijk. De man uit Nieuwendijk is door het ambulancepersoneel naar het ziekenhuis vervoerd omdat de man over misselijkheid klaagde. Zijn bijrijder liep vermoedelijk een gebroken pols op en is eveneens per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De auto van dit tweetal raakte total-loss. De auto van de veroorzaker liep over de gehele rechter zijde zware schade op. De politie schakelde een takelbedrijf in om de beide voertuigen te bergen en maakte proces-verbaal op.

DONGEN: Maandagmiddag 21 mei vond een aanrijding plaats in op de Middellaan in Dongen. Het ongeluk gebeurde omstreeks 13.40 uur toen een 28-jarige automobilist achterop zijn voorganger botste. De voorganger, een 44-jarige vrouw uit Oosterhout, stond op dat moment stil voor het rode verkeerslicht op de kruising Middellaan-Westerlaan. De auto van de vrouw werd door de klap van de aanrijding tegen het verkeerslicht aangedrukt. Ze kwam met de schrik vrij. De veroorzaker is kort voor het ongeval vermoedelijk onwel geraakt, waardoor hij zijn voertuig niet meer onder controle had. Hij is door het ambulancepersoneel ter observatie naar het ziekenhuis overgebracht, omdat er mogelijk sprake was van een epileptische aanval. De man in kwestie is een politieagent in opleiding. Tijdens het ongeval was hij in uniform gekleed en in zijn privé-auto onderweg naar zijn werk.

Glaasje op.

WAALWIJK: Agenten zagen maandag 21 mei 2007 om 02.40 uur dat een automobilist stilstond, midden op de rijbaan van de Taxandriaweg-West in Waalwijk. Toen ze de man aanspraken bleek al snel dat er alcohol in het spel was. Om die reden werd de 43-jarige Belg gearresteerd. Hij moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 310 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten namen contact met de Officier van Justitie omdat de verdachte geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland bleek te hebben. Zij bepaalde het boetebedrag op 220,- dat de man voor zijn invrijheidstelling moest afrekenen.

Daarnaast had hij ook nog een geldboete van 52,50 openstaan. Het totale bedrag is gepast betaald en overgedragen aan het Openbaar Ministerie. Uiteraard kreeg de verdachte een kwitantie mee, als betalingsbewijs.

Er zat verse schade van een aanrijding aan de auto van de man, waarvoor hij geen duidelijke verklaring had. De politie heeft daarvan fotos gemaakt om nader te onderzoeken hoe deze schade is ontstaan.

Auteur: Jeroen Steenmeijer