Ingezonden persbericht


Emtelle en Dantex fuseren

Bedrijven combineren aanbod en leveren mantelbuissystemen voor glasvezelnetwerken van stedelijke ring tot aan klantlokatie

Londen, UK en Sønder Felding, Denemarken, 21 mei 2007 - Vandaag maakten de Raden van Bestuur van Emtelle en Dantex bekend dat de beide ondernemingen fuseren. De combinatie die ontstaat, is de belangrijkste leverancier van mantelbuisystemen voor netwerk- en geblazen glasvezelnetwerken. Het bedrijf heeft het breedste aanbod mantelbuisoplossingen voor ondernemingen die glasvezelnetwerken aanleggen voor de telecommunicatie-industrie. Financiële details rond de fusie worden niet bekend gemaakt.

Emtelle is de toonaangevende leverancier van mantelbuizen voor de telecommunicatie in de UK en wereldleidend op het terrein van geblazen glasvezeltechnologie met zijn Fiberflow(tm) passieve infrastructuuroplossing. Het bedrijf produceert een zeer klein (vanaf 3 mm diameter) en lichtgewicht, doch extreem robuust passief infrastructuursysteem op basis van microducts. In deze infrastructuur worden door Emtelle geproduceerde 'fibre units' geblazen die zijn samengesteld uit 2 tot 12 glasvezels. Dantex is de toonaangevende producent van HDPE multiduct systemen in Scandinavië. Het bedrijf is de laatste jaren sterk gegroeid en heeft tegelijkertijd op succesvolle wijze diverse nieuwe producten en dienstenconcepten op de markt geïntroduceerd. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van losse multiduct-systemen met een grotere diameter. Beide bedrijven bieden een reeks trainingprogramma's en diensten aan.

Met de fusie kan de combinatie een complete productlijn aanbieden die aansluit bij alle eisen op het vlak van netwerkbouw voor FTTX (fibre-to-the-x, een overkoepelende term voor toepassingen als fibre-to-the-home, fibre-to-the-curb, fibre-to-the-business etc.)

Het fusiebedrijf is direct of indirect aanwezig in alle belangrijke FTTX-markten in de wereld en biedt een end-to-end passieve infrastructuuroplossing in het FTTX-domein. De gecombineerde technische expertise, geografische aanwezigheid en productiecapaciteit bieden een ongeëvenaarde service en zijn het fundament voor verdere internationale groei.

George Brown en Mads A. Høgfeld, de huidige chief executives van respectievelijk Emtelle en Dantex, zullen vanuit Hawick, Schotland gezamenlijk de CEO-rol vervullen van het gefuseerde bedrijf. Nigel Melville wordt benoemd tot voorzitter van de nieuwe onderneming. Paul Naastepad en Ken Byllemos worden benoemd tot executive director.

Mads A. Høgfeld zegt over de fusie: "Het resultaat wordt een nieuwe onderneming die een nog competitiever aanbod aan oplossingen en diensten levert. Deze bieden een optimale return-on-investment in glasvezelnetwerktechnologie aan onze partners en klanten over de hele levenscyclus van het netwerk."

"De marktvraag is verschoven naar end-to-end glasvezeloplossing voor netwerktoegang", aldus George Brown. "Zowel Emtelle als Dantex hebben zwaar geïnvesteerd in de ontwikkeling van geïntegreerde oplossingen voor hun klanten die verder gaan dan de standaard mantelbuizen, maar die geïntegreerde innovatieve netwerktechnologie bieden."



Ingezonden persbericht