NOvAA wint Magneten met Roodgeld

21.05.2007 / 16:43 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Novaa

Novaa

De NOvAA-internetgame Roodgeld is vorige week bekroond met twee Magneten voor arbeidsmarktcommunicatie. In de categorieën 'doelgroepcommunicatie' en 'overige interactieve media' werd beslag gelegd op de eerste plaats. De magneten zijn ingesteld door de Stichting Jaarprijzen Personeelscommunicatie (SJP). Roodgeld is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen de NOvAA (Nederlandse Orde van Accountants-Administratieconsulenten) en ARA M/V.

Roodgeld is ontwikkeld om het beroep van AA-Accountant bekend te maken bij scholieren en studenten. In de interactieve misdaadgame Roodgeld kruipt de speler in de huid van een beginnende AA-Accountant. De hoofdrolspeler, Hakima, is met een eigen Hyves-pagina, e-mail-account en 06-nummer tot leven gebracht. Het spel is gebaseerd op een verhaal van thrillerauteur Charles den Tex. Het spel begint met een missend bedrag van 7.694,- euro en een geheimzinnig telefoonnummer. Het vervolg is een duizelingwekkende speurtocht langs dubieuze transacties, schimmige bedrijven en onbetrouwbare figuren.

Rik Blokland, juryvoorzitter van de doelgroepjury van SJP, noemt Roodgeld 'een virtuele wereld vol suspense en mysterie. Met een prachtige spannende vormgeving ... Een branche waar het bieden van zekerheid de kern is, hoeft geen zekerheidszoekers te werven. En mag dus de gebaande paden mijden.'

Roodgeld is in november 2006 van start gegaan. De eerste ronde telde 1.500 deelnemers. De tweede ronde, die nu loopt, telt meer dan 1.700 deelnemers. Meer informatie over Roodgeld is te vinden op www.Roodgeld.nl.

AFZENDER: Nederlandse Orde van Accountants-Administratieconsulenten (NOvAA), Den Haag CONTACT: Fred de Vries, hoofd Communicatie NOvAA
Tel: (070) 338 36 51 / 06 53 25 91 64