Politie Drenthe

maandagmiddag

Assen, 21-05-2007

Politie onderzoekt woninginbraken

DE WIJK In de nacht van zondag op maandag hebben in De Wijk een aantal woninginbraken plaatsgevonden. Er heeft een woninginbraak plaatsgevonden aan de Emmaweg. Men is via een achterdeur de woning binnen gekomen. Hier heeft men het bij gelaten, want er is niets weggenomen. In een woning aan de Beatrixweg is in dezelfde nacht een poging tot inbraak ondernomen. Een derde woning aan de Burg. D. La S. Breitweg heeft in dezelfde nacht ook ongewenst bezoek gehad. Uit deze woning is een geldbedrag gestolen. Een bewoner van de Wiltenweg kwam maandagochtend langs op het politiebureau om aangifte te doen van een woninginbraak. Vooralsnog bleek alleen de afstandbediening van de televisie te zijn weggenomen. De politie doet onderzoek naar deze zaken.

Diefstal handtassen

EMMEN - De afgelopen dagen heeft de politie drie aangiftes binnen gekregen van diefstal van handtassen. Opvallend daarbij was dat deze diefstallen plaatsvonden in supermarkten in het centrum van Emmen. De gedupeerden waren daar boodschappen aan het doen terwijl de handtassen in de winkelkarretjes lagen. De politie waarschuwt mensen om alert te zijn op deze manier van tasjesdiefstallen.

Wilt u nadere informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451127.