Gemeente Goes

Pilot begeleiding/ondersteuning PGB-budgethouders

Vanaf 1 juni as. starten de gemeenten Goes en Noord-Beveland in samenwerking met MEE-Zeeland een pilot "begeleiding/ondersteuning PGB-budgethouders met indicatie huishoudelijke hulp".

Voor de proefperiode van een jaar krijgen budgethouders van de gemeenten Goes en Noord-Beveland van MEE-Zeeland op eigen verzoek individuele ondersteuning en worden zij voorzien van advies en informatie. Het doel van deze pilot is om de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen ervaring op te doen met het begeleiden en ondersteunen van pgb-budgethouders door MEE-Zeeland.

Budgethouders zijn cliënten die sinds de invoering van de Wmo per 1 januari 2007 recht hebben op een persoonsgebonden budget. Cliënten die een indicatie hebben voor een Wmo-voorziening kunnen kiezen voor dit persoonsgebonden budget of 'hulp in natura'. Het persoonsgebonden budget is een geldbedrag waarmee cliënten zelf individuele voorzieningen kunnen inkopen. De budgethouders krijgen de kans om zelf individuele ondersteuning aan te vragen. Uit de pilot moet blijken hoe deze manier van ondersteuning voor cliënten het meest effectief en efficiënt ingezet kan worden en of deze werkwijze blijvend is.