Ingezonden persbericht


Persbericht 21 mei 2007

Cultuurpark zoekt kunstenaars voor (H)outsider kunstmanifestatie.

Kunstenaars gezocht
Stichting Cultuurpark de Hout organiseert op zondag 16 september voor de tweede keer een (H)outsider kunstmanifestatie en roept kunstenaars op om deze middag mee vorm te geven.

Outsiderkunst.
De (H)outsider kunstmanifestatie biedt een podium voor iedereen die zichzelf ziet als kunstenaar; bijzonder en een buitenstaander. Outsiderkunst is het spontane en onconventionele werk van kunstenaars die buiten het professionele circuit werken. Het kenmerkt zich door een geheel eigen, hoogst individuele en creatieve aanpak. Kunst van binnenuit, vol expressie en irrationele symboliek. Deze manifestatie vult een erkende leemte in het Alkmaarse culturele aanbod: het combineert namelijk op een succesvolle wijze de culturele uitingen van mensen mét en zonder verstandelijke of lichamelijke beperking. Samenleven begint met samen cultuur beleven.

Exposeren op de manifestatie
De deelnemende kunstenaars krijgen een plek om zelf in te richten, in de buitenlucht in het Cultuurpark de Hout. Beeldend kunstenaars exposeren hun werk op een originele kunstzinnige wijze die aansluit bij het thema en de omgeving. Er kan een breed scala aan schilderijen, grafiek en fotografie getoond worden in het park. De middag kan worden omlijst door muzikale optredens, kleinkunst en poëzievoordrachten. Kunst zal mensen uitnodigen om, via hun zintuigen, even voorbij de bekende realiteit te kijken.

Waar staat Stichting Cultuurpark De Hout voor?
Deze sociale maatschappelijk betrokken én artistieke manifestatie wordt georganiseerd door vrijwilligers van Cultuurpark de Hout. De stichting viert dit seizoen haar 15 jarig bestaan in het 400 jaar oude stadspark en zet zich in om in de zomermaanden uiteenlopende gratis toegankelijke voorstellingen en manifestaties te organiseren voor een breed publiek in de Alkmaarder Hout bij de muzieknis, nabij het oude AZ stadion.

Aanmelden en informatie
We zoeken kunstenaars die een speciale band met Alkmaar en het park de Hout hebben. Ook zoeken wij personen die deze dag vrijwillig muzikaal of theatraal willen omlijsten en/of interesse hebben om aan een kunstzinnig kinderprogramma gestalte te geven. Deze manifestatie sluit aan op de Cultuur in de Wijk kunstroute die dat weekend plaats vindt in Alkmaar Zuid Oost, inclusief Binnenstad. Meer informatie over de (H)outsider kunstmanifestatie en aanmelden kan via de website www.cultuurparkdehout.nl

EINDE PERSBERICHT