Gemeente Doesburg


week 21-2007

Nieuws uit het stadhuis, d.d. 23 mei 2007, week 21.

BOUWEN EN WONEN

Vrijstellingsprocedure appartementencomplex Looiersweg-Esdoornlaan Burgemeester en wethouders van Doesburg zijn voornemens vrijstelling te verlenen overeenkomstig artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ten behoeve van het realiseren van 17 appartementen op de hoek van de Looiersweg en Esdoornlaan. De ruimtelijke onderbouwing en bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 24 mei 2007 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn/haar zienswijze schriftelijk naar voren brengen tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Indien u mondeling wilt reageren, kan dit na afspraak met de heer A. Putker, tel. (0313) 481371.

Vrijstellingsprocedure Halve Maanweg 1
Burgemeester en wethouders van Doesburg geven kennis van het voornemen om tijdelijk vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Binnenstad voor het in gebruik nemen van het pand aan de Halve Maanweg
1 als automatiseringsbedrijf. Het voornemen is in strijd met de voorschriften van het bestemmingsplan ten aanzien van het gebruik. Het perceel heeft de bestemming Nijverheid. Binnen deze bestemming is geen automatiseringsbedrijf toegestaan.
Het college is voornemens hiervoor tijdelijk vrijstelling te verlenen overeenkomstig artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 24 mei 2007 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage op het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2. Gedurende deze termijn kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen. Uw zienswijze kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Doesburg, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, de heer A. Putker.

Aanvraag bouwvergunningen
De volgende aanvraag om bouwvergunning is ontvangen op:
* 11-5-2007, Bergstraat 2: plaatsen van een dakraam en vernieuwen van het dakbeschot.

Aanvraag reclamevergunningen
De volgende aanvrage voor reclame is opvangen op:
* 11-5-2007, Ooipoortstraat 34: aanbrengen reclame-uitingen aan het winkelgebouw.

Het publiceren van een aanvraag om een vergunning wil nog niet zeggen dat de vergunning al is verleend. Er mag dan ook nog niet met de uitvoering gestart worden. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt, wel kunt u eventuele zienswijzen kenbaar maken.

Welstand (subcommissie) te Doesburg
De eerstvolgende zitting van de rayonarchitect van de welstandscommissie is gepland op dinsdag 29 mei 2007 vanaf 9.00 uur in het stadhuis van Doesburg. Tijdens deze openbare zitting zullen de nieuw ontvangen bouwplannen en andere verzoeken aan de rayonarchitect van de welstandscommissie worden voorgelegd.
De agenda hiervoor kan de vrijdag voorafgaand aan deze zitting worden opgevraagd bij Bouw- en Woningtoezicht (0313 481362).

OVERIGE VERGUNNINGEN

Kapvergunningen
De volgende kapaanvragen zijn ontvangen en liggen 4 weken ter inzage:
* Burg. Flugi van Aspermontlaan 4a: een es, ontvangen 7 mei.
* Panovenweg/N317: 80 eiken, ontvangen 14 mei.

Voor de volgende bomen is een kapvergunning verleend:
* Broekhuizerweg 7: diverse bomen, zonder herplantplicht.
* Esdoornlaan-Looiersweg (voormalig Texacoterrein): een eik, een appelboom, een treurwilg en drie wilgen, onder voorwaarde dat niet eerder tot kappen overgegaan wordt, totdat de vrijstelling van het bestemmingsplan en de bouwvergunning onherroepelijk zijn. Er is een herplantplicht opgelegd voor de aanplant van drie bomen (Acer) van minimaal de tweede grootte ( eindhoogte > 6 m) met een minimale stamomvang 25-30 cm.

BEZWAARSCHRIFTEN
Tegen de hiervoor vermelde besluiten kan binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het gemeentebestuur, Postbus 100, 6980 AC Doesburg. Mochten hieromtrent nog vragen bestaan (u wilt bijvoorbeeld eerst inzage in de stukken), dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen.
U kunt zich dan wenden tot de heer D.J. Lokhorst (tel. 0313 481 324).

OVERIGE MEDEDELINGEN

Sluiting gemeentelijke diensten
In verband met Pinksteren zijn op maandag 28 mei (Tweede Pinksterdag) alle gemeentelijke diensten gesloten.

Huisvuilinzameling maandag 28 mei 2007
In verband met 2e Pinksterdag op maandag 28 mei 2007 zal het huisvuil in de wijk Beinum opgehaald worden op zaterdag 26 mei 2007.

Grof huishoudelijk afval
Dinsdag 5 juni 2007 vindt er weer een ophaalroute plaats van het grof huishoudelijk afval.
U mag maximaal 1m³ aanbieden. Oud papier, chemisch afval, tuinafval en bouw- en sloopafval wordt niet meegenomen. Indien u van deze service gebruik wilt maken, kunt u zich hiervoor telefonisch opgeven bij de Stadswerf, tel. 0313- 481375. U kunt zich aanmelden tot uiterlijk vrijdag 1 juni 2007. De kosten voor deze service bedragen 20,00 per m³.
Indien u bruikbare spullen heeft, dan kunt u contact opnemen met
2-Switch, kringloopbedrijf, tel. nr. 0900 0205.

Publieksbureau / reisdocumenten
Op donderdag 31 mei aanstaande kunnen er i.v.m. een vervanging van apparatuur geen reisdocumenten worden aangevraagd. Eerder bestelde documenten kunnen wel opgehaald worden. De uitgifte van rijbewijzen gaat deze dag ongehinderd door.

Verhuizing Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland regio-Doesburg STMG Doesburg is per 2 april verhuisd naar: De Linie 4a, 6982 AZ Doesburg.
Het nieuwe telefoonnummer is: 026 - 376 24 00. Bij afwezigheid wordt u doorgeschakeld naar het regiokantoor in Zevenaar. U kunt dan vragen naar de bereikbare (wijk)-verpleegkundige van Doesburg (dagelijks bereikbaar van 09.00 - 17.00 uur).
U kunt ook mailen naar: wijkverplegingdoesburg@stmg.nl (e-mail wordt op werkdagen om 09.00, 12.00 en 16.00 gelezen; in het weekend om 09.00 en 12.00 uur).
U kunt ook rechtstreeks faxen: 026 - 376 224 01 (faxberichten worden op dezelfde tijden als de e-mailberichten gelezen). Het telefoonnummer buiten kantoortijden blijft ongewijzigd: 026 - 376 22 22.

Programmaraden in Achterhoek en Liemers zoeken nieuwe leden Het overgrote deel van de Nederlanders ontvangt televisie- en radioprogrammas via de kabel.
Het is onmogelijk om iedereen zelf te laten bepalen welke programmas dat zijn. De Mediawet heeft die taak daarom toebedeeld aan programmaraden. De programmaraad brengt jaarlijks aan UPC een bindend advies uit over 15 televisie- en 25 radiozenders. Daarvan zijn door de overheid al 7 televisie- en 9 radiozenders vastgesteld. Voorts adviseert de programmaraad UPC - onverplicht - over de samenstelling van het overige deel van het standaardpakket, dat uit ongeveer 30 televisie- en 40 radiozenders bestaat.
De huidige 2 programmaraden in de Achterhoek en Liemers streven naar een fusie in het najaar van 2007.
Vanuit de bestaande programmaraden zullen 7 leden zitting nemen in de nieuwe programmaraad.
Om de taak van deze programmaraad in het belang van de consument zo goed mogelijk te vervullen worden per 1 oktober a.s. 7 nieuwe leden gezocht, die door de gemeenteraden voor een periode van vier jaar worden benoemd.
Omdat de Mediawet ervan uit gaat, dat de leden van de programmaraad samen een zo goed mogelijke afspiegeling van de samenleving vormen, waarin zoveel mogelijk bevolkingsgroepen met diverse culturele, maatschappelijke en levensbeschouwelijke opvattingen vertegenwoordigd zijn, gaat de voorkeur nu uit naar vrouwen en jongeren. De programmaraad vergadert doorgaans vier keer per jaar over het zenderpakket op de kabel. Het betreft een functie op vrijwillige basis. Hiervoor geldt een vergoedingsregeling.
Wilt u ook meepraten over radio en televisie op de kabel? Dat kan! Meldt u nu aan als kandidaat voor de nieuwe programmaraad in onze regio.
De functie-eisen zijn onder andere:

* U bent minimaal 16 jaar oud.

* U (of het gezin waar u deel van uitmaakt) bent ingeschreven als kabelabonnee bij UPC in onze regio.

* U heeft interesse in de wereld van de media en wilt graag in teamverband een constructieve bijdrage leveren aan een radio- en televisiepakket, dat voor alle kabelabonnees in ons gebied interessant is.

* U beschikt over voldoende kennis of wilt u deze eigen maken op het terrein waarbinnen de Programmaraad adviseert.
* Kandidaten mogen geen lid zijn van het gemeentebestuur, geen binding hebben met een kabelexploitant anders dan als abonnee en geen bestuurslidmaatschap of betrekking hebben bij een zendgemachtigde.

Belangstellenden worden uitgenodigd om een brief met motivatie en een kort cv op te sturen aan:

Programmaraad Gelderland Oost en Stichting Programma-adviesraad Oost t.a.v. de heer E. Driessen,
Ruurloseweg 27,
7255 DG Hengelo (G)
bij wie (tel. 0575-462 016) eveneens informatie kan worden ingewonnen.

Uw gegevens worden graag ontvangen vóór 15 juni a.s.

Sollicitatieprocedure.
Een selectiecommissie zal de kandidaten selecteren, eventueel uitnodigen voor een gesprek en vervolgens advies uitbrengen aan de gemeenten.
Voor meer informatie over het werk van programmaraden gaat u naar www.kabelraden.nl
www.programmaraadoost.nl en/of www.programmaraadgelderlandoost.nl


---

De Hens van der Wal-Vrijwilligersprijs komt er weer aan!

DE GENERATIES VERBONDEN

Ken jij een vrijwilliger(sorganisatie) die zich inzet voor een goede verbinding tussen de generaties? Of zit je zelf in zon fantastische vereniging die verschillende generaties dichter bij elkaar brengt? Geef die persoon of organisatie op voor de Vrijwilligersprijs 2007!

Hens van der Wal was een Doesburgse vrijwilligster die zich jarenlang inzette op het sociale gebied. Vanwege haar enorme betrokkenheid en enthousiasme is de Vrijwilligersprijs in het leven geroepen en naar haar vernoemd.

Wie kunnen voorgedragen worden?
Bijvoorbeeld: ouders die helpen op de basisschool, vrijwilligers die actief zijn in het zorgcentrum, mensen die jeugdteams wegbrengen naar hun voetbalwedstrijd Alle aanmeldingen zijn welkom! Kijk op www.doesburg.nl voor meer informatie en het inschrijfformulier. Voordrachten zijn welkom tot 5 november 2007.

Zet iemand in het verdiende zonnetje!


---