Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda maandag 21 mei

BREDA, 21 mei 2007

Dronken automobilisten aangehouden

ETTEN-LEUR: De politie heeft maandagmorgen rond 00.15 uur een 55-jarige automobiliste uit Etten-Leur aangehouden op de Spoorlaan. Surveillerende agenten zagen dat de vrouw erg slingerend reed en gaven haar een stopteken. Daarop reageerde ze niet en reed verder. Uiteindelijk ramde de vrouw op de Markt een geparkeerde auto. Ze gaf zelf aan dat ze onder invloed van alcohol was. In welke mate dat was, is niet direct vast komen te staan. Blazen lukte niet en ook het afnemen van bloed ging niet. Een urinetest, die door een dokter is afgenomen, moet nu uitkomst bieden. Het rijbewijs van de vrouw, die weer op vrije voeten is gesteld, is ingenomen.

BREDA: Op de Allerheiligenweg werd maandagmorgen om 00.40 uur bij een controle een 37-jarige Bredanaar aangehouden. Hij blies 730 ug/l; zijn rijbewijs is ingenomen. Na verhoor kon hij met een proces-verbaal vertrekken.

Jongen (17) rijdt zonder rijbewijs

BREDA: Een 17-jarige Bredanaar is maandagmorgen kort voor 01.00 uur aangehouden op de Lunetstraat. De jongen reed zonder rijbewijs in de auto van zijn vader over de backer en Ruebweg toen de auto plotseling stilviel. De bestuurder kreeg het voertuig niet meer aan de praat en duwde de auto in de berm. Vervolgens liep hij verder. Een getuige vertrouwde het niet en belde de politie. De jongen gaf toe dat hij gereden heeft. Hij wilde iets te eten halen en had geen zin om door de regen te lopen of te fietsen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Roosendaler onder invloed van drugs achter het stuur

ZEGGE: De politie heeft maandagmorgen kort na 08.30 uur een 31-jarige Roosendaler aangehouden wegens rijden onder invloed van drugs. Agenten reageerden op een melding dat een auto met draaiende motor op de Jacob van Lennepstraat stond. Achter het stuur lag de Roosendaler. Om te bepalen in welke mate hij onder invloed was, is een bloedproef afgenomen. De man had geen rijbewijs, dat was al enkele maanden geleden ingevorderd. In de auto lag een vleesmes en ook had de man in zijn kleding een mes bij zich dat verboden is. Beide steekwapens zijn in beslag genomen. De Roosendaler is ingesloten op het bureau.

Twee aanhoudingen wegens winkeldiefstal

BREDA: De politie heeft maandagmiddag rond 14.00 uur een 37-jarige Bredase en een 19-jarige Bredanaar aangehouden wegens winkeldiefstal. Bij een speelgoedwinkel aan de Moerwijk stal het duo een paar schoenen met wieltjes eronder. Ze zijn na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Weertenaar aangehouden wegens bezit hard drugs

BREDA: Een 30-jarige inwoner van Weert is maandagmiddag rond 14.30 uur aangehouden op de Markkade in verband met het bezit van hard drugs. Surveillerende agenten zagen de man in zijn auto waarbij het leek alsof hij drugs ging gebruiken of net gebruikt had. Met toestemming van de Weertenaar werd zijn auto doorzocht waarbij een hoeveelheid cocaïne werd aangetroffen. Na verhoor is de man op vrije voeten gesteld; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontroles in Breda en Etten-Leur na klachten buurtbewoners

BREDA: Bij snelheidscontroles op de Graaf Engelbertlaan (Breda) en Grauwe Polder (Etten-Leur) zijn maandag in totaal 217 bekeuringen uitgeschreven. Na aanleiding van klachten van buurtbewoners over te hoge snelheid werden de controles uitgevoerd. Op de Graaf Engelbertlaan reden 151 van de in totaal 2191 gecontroleerde bestuurders harder dan de toegestane 70 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 122 km/uur. Op de Grauwe Polder gingen 66 passanten over de schreef op een totaal van 507; de hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/uur, terwijl ter plaatse 50 km/uur is toegestaan.

Auteur: Andre van den Hul