Verzamelpersbericht maandag

's-Hertogenbosch, 21-05-2007

Dronken automobilist veroorzaakt kop-staart aanrijding

's-Hertogenbosch - De politie heeft zondagmiddag op de Hoge Poeldonk een 47-jarige automobilist uit Heeswijk Dinther aangehouden voor het veroorzaken van een verkeersongeval met letsel; een kop-staart aanrijding waarbij drie autos betrokken waren. De verdachte bleek veel te veel alcohol op te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De dronken bestuurder was bij een verkeerslicht achterop de auto van een 47-jarige vrouw uit Handel gereden. De auto van de vrouw schoot door en botste tegen haar voorligger. Deze auto werd bestuurd door een 78-jarige Bosschenaar. Een inzittende van de auto uit Handel is met nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd. Leeftijd en woonplaats van het slachtoffer is onbekend.

Bosschenaar aangehouden voor diefstal/heling bromfiets

's-Hertogenbosch De politie heeft zondagmiddag een 41-jarige Bosschenaar aangehouden op de Kooikersweg. De politie controleerde de man, die zonder helm op een bromfiets reed. Zijn vervoermiddel bleek gestolen. De Bosschenaar verklaarde de bromfiets voor 250 euro gekocht te hebben. Hij is aangehouden op verdenking van diefstal/heling van de bromfiets. Het rijbewijs van de man was verlopen. Hij is ingesloten voor verhoor. De politie heeft de bromfiets inbeslaggenomen voor onderzoek. Er zal tevens proces-verbaal opgemaakt worden voor rijden zonder helm en rijden zonder geldig rijbewijs.

Politie zoekt getuigen van bedrijfsinbraak

Boxtel Tussen woensdagavond 16 mei en vrijdag 18 mei jl. is er ingebroken in een bedrijf aan de Bosscheweg, schuin tegenover het politiebureau. Dader(s) hebben vermoedelijk een ladder of iets dergelijks gebruikt om het pand binnen te komen aan de achterzijde, gelegen aan de Maria Gijsenstraat. Het is onduidelijk wat er precies uit het pand is weggenomen. De politie heeft een (technisch) onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen die mogelijk verdachte personen of zaken hebben gezien bij of in de omgeving van het pand rond eerder genoemde data. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Boxtel via 0900-8844 (lokaal tarief).

Politie neemt wapen en drugs van Udenaar in beslag

Volkel De politie heeft zondag in de namiddag een 25-jarige Udenaar aangehouden op de Aert Willemsstraat in Volkel. De man was in het bezit van een busje pepperspray, wat volgens de Wet Wapens en Munitie verboden is. Hij had tevens een snowseal met vermoedelijk cocaïne bij zich. De pepperspray en drugs zijn inbeslaggenomen ter vernietiging. Tegen de Udenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Politieonderzoek naar bedrijfsinbraak levert aanhouding op

Uden/Mill De politie heeft maandagmorgen een 43-jarige Udenaar in zijn woning aangehouden voor een inbraak die 5 februari plaatsvond bij een bedrijventerrein aan de Graafseweg te Mill. Daar werden stalen rijplaten weggenomen die men gebruikt om te voorkomen dat vrachtautos wegzakken. Op het bedrijventerrein worden zandwinwerkzaamheden verricht. De 56-jarige eigenaar uit Boekel deed op 6 februari aangifte van de diefstal. De politie stelde een onderzoek in dat heeft geleid tot de aanhouding van de Udenaar die bekend staat als veelpleger. Hij is ingesloten voor verhoor.

Auto tegen boom, Pool gewond

Haps Op de kruising Graafseweg met de Kalkhofseweg en Cuijkseweg is zondagavond een 36-jarige automobilist uit Polen gewond geraakt nadat hij met zijn auto, door nog onbekende oorzaak, tegen een boom gereden was. De traumaheli en brandweer kwamen ook ter plaatse. Het slachtoffer zat bekneld en moest uit het autowrak geknipt worden. Hij is daarna per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval en of er alcohol in het spel is geweest; derhalve is er in het ziekenhuis bloed bij de Pool afgenomen.

Laatst gewijzigd 21-05-2007 18:01 | © Politie Brabant-Noord