Universiteit Maastricht

21 mei 2007
Frits Barend opent Maastrichts beurzenfonds voor talenten Wat hebben Johan Cruijff, Frits Barend en de Maastricht Graduate School of Governance gemeenschappelijk?

Frits Barend opende vandaag officieel het beurzenfonds van de School of Governance (Universiteit Maastricht), waarmee talentvolle studenten uit ontwikkelingslanden in staat worden gesteld te studeren. Frits Barend presenteerde bij deze gelegenheid ook het nieuwe boek over het talent bij uitstek: `Johan Cruijff'.

Samen met een select gezelschap ondernemers discussieerden Frits Barend, burgemeester Gerd Leers van Maastricht en academisch directeur Chris de Neubourg over het belang van het investeren in en scouten van jong talent wereldwijd en de rol die ondernemers hierin kunnen spelen. Ieder jaar melden zich tientallen getalenteerde studenten aan die door een gebrek aan financiële middelen geen toegang hebben tot een academische opleiding. Dit beurzenfonds zorgt ervoor dat die studenten hun ambities toch kunnen verwezenlijken.

Het `adopteren' van een student en het sponsoren van innovatieve onderwijs- en ontvangst ruimtes in de nieuwe vestiging van de School of Governance zijn slechts enkele mogelijkheden om samen het beurzenfonds vorm te geven. De bijeenkomst vandaag is de eerste in een reeks evenementen die de Maastricht Graduate School of Governance organiseert. In oktober wordt het nieuwe gebouw aan de Kapoenstraat 2 feestelijke geopend met alle relaties van de School. Het jaar wordt afgesloten met een galabal met een stille veiling waarvoor menig restauranthouder, hotellier en theater uit de Euregio al een gulle bijdrage heeft geleverd.

Over de Maastricht Graduate School of Governance De Maastricht Graduate School of Governance, onderdeel van Universiteit Maastricht, biedt studenten en medewerkers van nationale en internationale organisaties en bedrijven de mogelijkheid zich te ontwikkelen op het gebied van goed bestuur & beleid, duurzame ontwikkeling en sociale zekerheid. Deze thema's zijn van grote invloed op het welzijn van samenlevingen als geheel en individuen daarbinnen. Ze vormen een bescherming tegen allerlei risico's en onzekerheden waaraan de mensheid bloot staat zoals besmettelijke ziekten, armoede, corruptie, natuurrampen of gewapende conflicten. Oorzaken en gevolgen van deze risico's beperken zich niet tot nationale grenzen. En ook oplossingen letterlijk en figuurlijk grensoverschrijdend moeten zijn. Dat vergt creatieve en samenwerkende geesten.

De School en haar netwerk van internationale academici en professionals biedt studenten een stimulerende, multiculturele en innovatieve leeromgeving waarin studenten inzichten, kennis en vaardigheden vergaren die hen klaarstomen om `de leiders van morgen `te worden. Op maat gemaakte en multidisciplinaire training programma's, master- en PhD-programma's waarin academische kennis en praktische vaardigheden worden gecombineerd, bereiden studenten voor op hun toekomstige beleidsbepalende rol in de publieke of private sector.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u terecht bij Charlotte Groven, telefoonnummer: 043 3884623, e-mail: Charlotte.groven@governance.unimaas.nl
Meer informatie over het beurzenprogramma van de Maastricht Graduate School of Governance kunt u vinden op:
www.governance.unimaas.nl/givingto