Gemeente Rhenen


Geen zonnecollectoren op dak gemeentehuis

Er komen geen zonnecollectoren op het dak van het Rhenense gemeentehuis. Het gemeentebestuur gaat niet in op een offerte om zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis te plaatsen.

Al sinds de bouw van het gemeentehuis stellen inwoners de vraag waarom de gemeente Rhenen geen zonnecollectoren op het dak van het gemeentehuis heeft aangebracht. Omdat energiebesparing een doelstelling is van het gemeentebestuur is een offerte gevraagd voor de plaatsing van zonnecollectoren. Daaruit blijkt dat de opbrengst van de zonnecollectoren niet in verhouding staat tot de hoge kosten. De terugverdientijd van een installatie is veel langer dan de technische levensduur (ongeveer 25 jaar) van de collectoren.

Het gemeentebestuur onderkent ook op het gebied van energiebesparing en duurzame energie een voorbeeldfunctie te hebben. Gemeentelijke gebouwen maken al enige jaren gebruik van groene stroom, dat CO2 neutraal wordt geproduceerd. Voor de gemeente Rhenen dragen zonnecollectoren niet bij aan de beperking van die CO2-uitstoot. Daarom is besloten geen zonnecollectoren op het dak van het gemeentehuis te plaatsen.

persbericht 21 mei 2007