Provincie Zuid-Holland

Nachtelijke afsluitingen Haarlemmertrekvaartweg (N 444) tussen Oranje Nassaulaan en A44

Vanwege het aanbrengen van nieuwe wegmarkeringen is de N444 bij Voorhout tussen de Oranje Nassaulaan en de A44 tijdens de nachten van maandag 21 mei tot zaterdag 25 mei tussen 20.00 uur en 06.00 uur afgesloten. De op- en afritten van de A44 blijven open.

De werkzaamheden vinden plaats als het weer het toelaat.

Verkeer wordt omgeleid via de A44, Rhijngeesterstraatweg, President Kennedylaan. De omleiding is met borden aangegeven.

De markering wordt opnieuw aangebracht. Voor de nieuwe markering wordt zogenaamde 'all weather paint' gebruikt die ook bij regen goed zichtbaar blijft en pas over vijf tot zeven jaar vernieuwd hoeft te worden. Dit is een sterke verbetering ten opzichte van de oude wegverf die iedere twee jaar vernieuwd diende te worden. De volledige afsluiting is noodzakelijk vanwege ARBO-richtlijnen voor veilig werken langs de weg.

Door de nieuwe strepen op de weg wordt het duidelijker wat er van de weggebruiker verwacht wordt, wat de verkeersveiligheid ten goede komt. Door de dubbele middenstrepen lijken de beschikbare rijstroken smaller. Dit heeft als psychologisch effect dat je minder hard rijdt. De dubbele middenstrepen (ook als zij onderbroken zijn) nodigen minder uit tot inhalen met hogere snelheden.

Bron: DBI, telefoon 070 - 441 68 56 / 070 - 441 82 52