Gemeente Reimerswaal


Informatieavond Windpark Kreekrak/Spuikanaal

Geplaatst op: 09-05-2007

Nadat de gemeenteraad op 5 oktober 2004 besloot dat langs het Spuikanaal een windpark gebouwd zou kunnen worden, zijn diverse onderzoeken voor de mogelijke bouw van een windpark opgestart. De onderzoeken betreffen de bouw van windturbines aan het Spuikanaal en het Schelde-Rijnkanaal in combinatie met de vervanging van de windturbines op het Kreekraksluizen-complex.

Nu over de belangrijkste randvoorwaarde duidelijkheid bestaat, te weten de verstoring van de radar op de vliegbasis Woensdrecht, zijn de plannen in een stroomversnelling geraakt. Onderzoeken naar de effecten op het gebied van de flora en fauna zijn in volle gang en er is een studie verricht voor een optimale landschappelijke inpassing. Het plan voorziet op dit moment in de bouw van mogelijk 29 windturbines. Hoewel nog niet alles even duidelijk is, hechten we eraan u in dit stadium reeds te informeren over de planvorming tot nu toe. Het college van burgemeester en wethouders nodigt u daartoe uit voor de informatieavond op

21 mei 2007
20.00 uur
dorpshuis Luctor et Emergo Hoofdweg 45 in Rilland

De vertegenwoordigers van de initiatiefnemers Eneco en Delta, en een vertegenwoordiger van Landschapsarchitecten Veenenbos en Bosch zullen ook aanwezig zijn om een toelichting te geven.

Print dit bericht

>