Ingezonden persbericht


De Grote Omhelzing van de Oude Stad Jeruzalem

-persbericht-

Op maandag 21 mei zullen 5000 mensen de Oude Stad van Jeruzalem omhelzen. Hand in hand omringen zij de stadsmuren, om de eenheid van de Oude Stad tot uitdrukking te brengen. Bewoners van Jeruzalem, Israëliërs en Palestijnen, alsmede vredesactivisten uit de gehele wereld staan zij aan zij in hun wens naar vrede en in hun liefde voor Jeruzalem.

De Oude Stad als geheel is een heiligdom. Staakt het conflict over haar heerschappij en geef dit gebied vrij aan God, als een onafhankelijke stad voor vrede. Dit opent de weg naar een onverdeeld Jeruzalem als hoofdstad van Palestina, Israël en de gehele wereld.

De organisatie van de Grote Omhelzing is in handen van bewoners uit Jeruzalem. Toch zit er een Nederlands tintje aan. De initiatiefneemster, Dvora Perlman, werd tot het organiseren van deze vredesmanifestatie geïnspireerd na een bezoek aan Amsterdam, afgelopen zomer. Vredesactivisten uit deze stad onderzochten toen met haar naar mogelijkheden, om door een toestroom van positieve menselijke energie naar Jeruzalem toe het vredesproces te bevorderen. Een Nederlandse delegatie zal bij de Grote Omhelzing aanwezig zijn.

Maandagmiddag 21 mei is het zover. Vanaf 13.00 uur zal met de omhelzing van de Oude Stad begonnen worden, met als hoogtepunt om 17.00 uur een omhelzingceremonie met muziek en rituelen.

Meer inlichtingen:
http://www.loversofjerusalem.org contactpersoon: Dvora Perlman
tel: 00972-526523355
E-mail: dvora.meclil@gmail.com

De Nederlandse delegatie bestaat uit Guido Hoogenboom, Mohamed Sabet, Jeannette Albers en Rob Schrama
Tel: 0031-646608660
mail@robschrama.nl

Zij vertrekken donderdagochtend naar Jeruzalem.