Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Actieweek op Noordereiland, vanaf 21 mei

Op het Noordereiland start maandag 21 mei de actieweek Toezicht en Handhaving, met medewerking van diverse diensten en instellingen.

Doelstelling
De actieweek heeft als doelstelling:

* Extra inzet in een bepaald gebied van de wijk.
* Bewoners attent maken op hun eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot het parkeren van autos en het hondenbeleid.
* Betrekken van bewoners en wijkinstellingen bij de activiteiten.
* Presenteren van resultaten aan bewoners.

Aftrap bij OBS Noordereiland
De actieweek wordt ingeluid door portefeuillehouder Robbert Baruch van Buitenruimte. Om 12.00 uur geeft hij de aftrap bij de openbare basisschool Noordereiland, aan de Prins Hendriklaan 22. Hierna veegt Roteb, samen met een twintigtal kinderen, het plein aan.

Gebied
Het gebied waar het om gaat, omvat de Prins Hendrikkade (vanaf de Koningenbrug), Tulpstraat, Leliestraat, Anjerstraat, Laurierstraat, Thorbeckestraat, Oeverstraat, Sleephellingstraat, Prins Hendrikstraat en de Meeuwenstraat.

Partners
Partners in dit geheel zijn bewoners van het Noordereiland, de deelgemeente Feijenoord, Gemeentewerken, Stadstoezicht, Roteb, Stichting Welzijn Feijenoord, Bewonersvereniging Noordereiland, Openbare Basisschool Noordereiland, Heemskerkschool, Stichting Bewonersondersteuning deelgemeente Feijenoord, Faunashop en Spar.