Ingezonden persbericht


Persuitnodiging Toerisme Provincie Antwerpen:
> -----------------------------------------------------------

Economische impact van het fietstoerisme in de provincie Antwerpen 21 mei - 11 uur - Brasschaat
> -----------------------------------------------------------

>
Een gezellige drukte op de fietspaden. De kaarten van het fietsknooppuntennetwerk, die als zoete broodjes over de toonbank gaan. Een groeiende belangstelling voor fietsvakanties... Het fietstoerisme in de provincie Antwerpen is een hit, zoveel is zeker.

Maar hoe succesvol precies? Wie zijn die duizenden recreanten die op een vrije dag een fietstocht maken? Hoe vullen ze hun trip in? En vooral: wat betekent het fietstoerisme voor de regionale economie in het algemeen en de horeca in het bijzonder?

De dienst 'planning en onderzoek' van Toerisme Provincie Antwerpen voerde het voorbije jaar een diepgaand onderzoek uit naar de > '> Economische impact van het fietstoerisme in de provincie Antwerpen> '> .

Gedeputeerde voor toerisme en TPA-voorzitster Inga Verhaert presenteert de resultaten van deze grootschalige fietsstudie op maandag 21 mei om 11 uur. De persconferentie vindt plaats in het hotel Klokkenhof, Bredabaan 950 in Brasschaat (zie www.klokkenhof.com voor routebeschrijving). Dit fietsvriendelijke hotel is meteen een illustratie van de impact van het fietstoerisme op de lokale economie.

Programma:
>

1. Presentatie resultaten studie > '> Economische impact van het fietstoerisme in de provincie Antwerpen> '> >
> - profiel van de fietstoerist en zijn fietsgedrag > - evaluatie kwaliteit fietsknooppuntennetwerk
> - (economische) impact van het fietstoerisme in het algemeen en het fietsknooppuntennetwerk in het bijzonder >
> 2. Fietsnieuws uit de provincie Antwerpen
>
> -----------------------------------------------------------

> Graag een seintje als uw redactie aanwezig zal zijn op de persconferentie bij Toerisme Provincie Antwerpen, Mariel Rosier, mariel.rosier@tpa.be, tel. 03 240 63 93. >
>