Gemeente Leeuwarden

Stadhuis in teken gemeentelijke dienstverlening

Het Leeuwarder Stadhuis staat maandag 21 mei volledig in het teken van gemeentelijke dienstverlening. Bestuurders en beleidsambtenaren uit Fryslân en Groningen zijn aanwezig bij de 'Roadshow Gemeentelijke Dienstverlening' van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Aan de hand van zes onderwerpen licht de VNG toe hoe de dienstverlening ingericht kan worden volgens de logica van de burger. Daarnaast wordt verteld hoe een gemeente een vergunningenproces klantvriendelijker kan inrichten.

Gedurende de dag komen de onderwerpen klantcontactcenter, kwaliteitshandvesten, benchmarking, vereenvoudiging regelgeving, e-dienstverlening en vergunningmanagement aan bod. Deze onderwerpen worden besproken, toegelicht en bediscussieerd onder leiding van de VNG.

De Roadshow wordt opgesierd door een viertal doeken van het 'Museum voor overbodig beleid'. Bezoek de website: http://www.museumvooroverbodigbeleid.nl voor meer informatie over dit ludieke project.


---

De pers is van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de opening, het voorwoord en de algemene inleiding. Locatie: Leeuwarder Stadhuis, Hofplein 38 te Leeuwarden.

Programma

09:30 uur: Inloop met koffie/thee

10:00 uur: Opening en voorwoord wethouder Marco Florijn

10:15 uur: Algemene inleiding


* Visie op dienstverlening tot 2015


* Een samenhangend instrumentarium in uw organisatie

10:40 uur: Pauze

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, 058 233 40 02.