LLiNK

P E R S B E R I C H T
DESMET LIVE OP RADIO 5

maandag 21 mei 2007
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentator Pieter Hilhorst en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.
---

Ralf Bodelier en Mirjam Vossen - Vanavond hebben we een hoofdduo te gast in de studio. Journalisten Ralf Bodelier en Mirjam Vossen willen iets doen aan de extreme armoede in Afrika. Daarom hebben zij het boek 'Hulp: waarom ontwikkelingshulp moet, groeit en verandert' geschreven. Juist om de westerse twijfel over ontwikkelingshulp uit de wereld te helpen, zitten Bodelier en Vossen in Desmet Live.

Toneelvader des vaderlands - Het boeiende theaterleven van Ton Lutz staat sinds kort beschreven in het boek 'Toneelvader des vaderlands'. Het boek, geschreven door Xandra Knebel, beschrijft de ups en downs binnen de theaterwereld van Lutz. Waar komt zijn rotsvaste overtuiging 'toneelspelen is denken' vandaan? Zowel Knebel als Lutz praten hierover met Pieter Hilhorst.

Vaste onderdelen

Chef Goede Doelen - Esther Jacobs bespreekt nieuwtjes uit de wereld van de Goede Doelen.

Mensen in het Nieuws - In de rubriek 'Mensen in het Nieuws' geeft Michiel Romeyn zijn eigenzinnige visie op het nieuws.

De Eerste Bladzijde - In de rubriek 'De Eerste Bladzijde' wordt de eerste bladzijde voorgelezen van een roman, verhalen- of poëziebundel die dezelfde week verschijnt.

Live-muziek - De muziek van vandaag heeft een internationaal tintje. Ana Criado woont weliswaar in Nederland, maar is half Engels en half Spaans. Dat resulteert in gevoelige popliedjes van deze singer/songwriter.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT