Nederlandse Tafeltennisbond


Nederland staat klaar voor de Wereld Kampioenschappen

16-05-2007
De Nederlandse ploeg zet op dit moment tijdens de laatste voorbereidingsstage in Papendal de puntjes op de i voor de Wereld Kampioenschappen Tafeltennis, die van 21 t/m 27 mei a.s. in Zagreb worden gehouden. Het is op dit moment moeilijk in te schatten welke prestaties van de zeven Nederlanders verwacht mogen worden. Barry Wijers, Linda Creemers en Carla Nouwen speelden verdienstelijk de afgelopen wedstrijden en toernooien. "Ervaring opdoen bij dit WK en zover mogelijk in de kwalificatie komen is het credo dat voor hun geldt", aldus Hoofd Topsport Achim Sialino.

Anders ligt dat voor Elena Timina, Trinko Keen en Danny Heister (laatste grote internationale toernooi) en nog weer anders voor de beste speelster van Europa, Li Jiao. De loting van de Wereld Kampioenschappen zal veel invloed hebben op "hoe ver" de verschillende Nederlandse spelers en speelsters in het toernooi komen. Het zou te gemakkelijk zijn om van Europees Kampioene Li Jiao te verwachten dat ze bij de laatste acht eindigt. Een resultaat dat ze als eerste Nederlandse speelster, twee jaar geleden tijdens de laatste WK ook behaalde. Jiao heeft een loodzwaar seizoen achter de rug met veel en internationaal zware wedstrijden. Er is volgens Sialino op dit moment eerder sprake van een rustige voorbereiding op het mondiale toernooi.

Nederland brengt met Trinko Keen en Li Jiao een sterke mix duo achter de tafel. In Europa zullen er nauwelijks landen zijn die een dergelijk sterk duo kan opstellen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de EK, mag het geen combinatieteam zijn van twee verschillende landen. Het moeten echt twee spelers zijn met dezelfde nationaliteit. Het duo Keen/Jiao kan voor een goede prestatie zorgen. Maar ook hier geldt dat de loting veel zal bepalen.

Nederland is met zeven spelers vertegenwoordigd tijdens de Wereld Kampioenschappen Tafeltennis.
Bij de dames zijn dat Li Jiao, Linda Creemers, Carla Nouwen en Elena Timina.
Bij de heren, Trinko Keen, Danny Heister en Barry Wijers. Als coaches gaan naar het WK, Pieke Franssen en Danny Heister. Achim Sialino is Chef d'equipe en contactpersoon voor de pers. De Nederlandse ploeg vertrekt 19 en 20 mei naar Kroatië.