Gemeente Arnhem

Gratis busvervoer voor iedereen met EK-spandoek (18 mei 2007) Ook parachutisten landen maandagmiddag op Kerkplein

Groot voetbalspektakel op het Kerkplein in Arnhem: komende maandagmiddag, 21 mei, van half drie tot zes uur. Frank de Boer arriveert om half vier met de Cup van het Europees Kampioenschap Onder de 21 jaar bij de Eusebiuskerk in speelstad Arnhem. Iedereen, die met een zelfgemaakt EK-spandoek naar het Kerkplein komt, kan binnen Arnhem gratis met de Connexxion-bus naar de binnenstad en terug. De spandoekenmakers maken kans op kaarten voor de halve finale in Gelredome (mogelijk met titelverdediger Oranje) en de officiële EK-bal.

Al vanaf half drie kunnen bezoekers een balletje trappen op een opblaasbaar voetbalveld en de kracht van hun schot laten meten. Om drie uur stellen alle makers van een EK-spandoek zich op. Even later arriveren Frank de Boer en Harry Been, ambassadeur en directeur van het Europese toernooi, in een enorme limousine, een Hummer van Radio 538, langs een UEFA EK-vlaggenparade in de Broerenstraat op het Kerkplein. Zij worden geïnterviewd door Eric Schuurman, bekend van TV Gelderland.

Paralanding
Drie paras van de Luchtmobiele Brigade landen, als het weer het toelaat, tegen vieren met de officiële Adidas EK-bal op het Kerkplein! Daarna maakt Frank de Boer de tien winnaars van de spandoekenwedstrijd bekend; de jury bestaat uit bewoners en ondernemers rondom het Kerkplein.
Vóór het vertrek met de cup verricht Frank de Boer om kwart over vier de aftrap voor de finale van het Arnhems straatvoetbaltoernooi. Dat gaat door tot zes uur, evenals de andere voetbalattracties, en wordt afgesloten met de prijsuitreiking.

Uitzending
De EK-cup doet maandag alle vier speelsteden aan: Heerenveen, Groningen, Nijmegen én Arnhem. TV en Radio Gelderland, Radio 538 en tv-zender Tien zijn erbij. Tien brengt dinsdag om 20.30 uur beelden van het evenement, voorafgaand aan de wedstrijd Jong Oranje Jong Marokko onder de 21.

Kaartverkoop
In Gelredome spelen Engeland, Italië en Tsjechië tussen 11 en 17 juni hun poulewedstrijden. 20 Juni is de halve finale in Gelredome, afhankelijk van de resultaten in de poules mét titelverdediger Oranje. Kaarten zijn te koop bij alle ticketbox-verkooppunten, waarvan er tien in Arnhem zijn. Kijk ook op www.euro2007.nl