Gemeente Arnhem

PIMP MY SCHOOL voor jongeren, door jongeren (18mei 2007) Op maandag 21 mei a.s. start in Arnhem het project Pimp my school. Een team van drie tot zes jongeren met een bijstandsuitkering gaat onder begeleiding het komende jaar klussen bij diverse basisscholen in Arnhem. De OLV van Lourdesschool in Presikhaaf is als eerste aan de beurt.
In Pimp my school werken de gemeente Arnhem, Vivare, de Arnhemse Uitdaging en Presikhaaf Bedrijven samen. Het project slaat twee vliegen in een klap: werkloze jongeren doen werkervaring op en de scholen profiteren van een opfrisbeurt.

In 2006 nam Vivare het initiatief voor De Aanpakcentrale, waaarmee zij organisaties willen ondersteunen bij het opzetten van projecten voor kwetsbare jongeren. Tijdens de presentatie van De Aanpakcentrale aan wethouder Willem Hoeffnagel (onderwijs en jeugdbeleid), deed de wethouder de suggestie voor Pimp my school.
Pimp my school dient verschillende doelen:

* de scholen krijgen een opknapbeurt

* de jongeren worden geactiveerd en doen gerichte werkervaring op, wat hen helpt in het oppakken van een opleiding of instroom in een baan

* de jongerne raken mogelijk geïnteresseered in het schilders-/klusvak

* opfrissen van de leer- en werkomgeving van leerlingen en docenten
* positieve uitstraling op de buurt

De gemeente Arnhem en de scholen zijn projectpartners van Pimp my school; De Aanpakcentrale is aanjager.

Gemeente: Werken voor de stad
De gemeente heeft het reïntegratieproject Werken voor de stad opgezet. Het gaat hierbij om leer-/werkbanen voor kandidaten met een WWB-uitkering ten behoeve werkzaamheden met een maximale duur van zes maanden.
Voor Pimp my school zorgt de gemeente voor de selectie van de kandidaten en de financiering van de werkbegeleider. De gemeente inventariseert ook de scholen en werkzaamheden. Het gaat in dit project bijvoorbeeld om scholen waar geen grote investeringen meer worden gedaan, maar waar een opfrisbeurt zeker welkom is.

Vivare: Aanpakcentrale
Pimp my School is een van de projecten van de Vivare Aanpakcentrale. Vivare kiest met de Aanpakcentrale bewust voor kwetsbare jongeren en wil hen helpen aan een betere toekomst. Vivares Aanpakcentrale biedt hulp aan organisaties die zich inzetten voor jongeren en helpt hen om goede projecten van idee naar werkelijkheid te brengen. Vivare levert voor Pimp my school een bestelbus.

De Arnhemse Uitdaging
De Arnhemse Uitdaging zet zich in om het materiaal en de gereedschappen die voor het klussen tijdens Pimp my school nodig zijn te verzamelen. Zij benaderen daarvoor diverse Arnhemse bedrijven.

Presikhaaf Bedrijven
Reintegratiebedrijf Presikhaaf Bedrijven levert de werkbegeleider voor Pimp my School. Hij stuurt het pimpteam aan, motiveert de jongeren en coördineert de werkzaamheden.