Vopak NV

Persbericht

Vopak sluit nieuwe onderhandse lening van
USD 375 miljoen af

Rotterdam, 21 mei 2007

Koninklijke Vopak N.V. zal een nieuwe onderhandse lening plaatsen in de Amerikaanse `Private Placement market' voor USD 375 miljoen. In deze nieuwe onderhandse lening participeren 26 institutionele beleggers. De opbrengst, waarvan naar verwachting USD 275 miljoen in juni beschikbaar komt en de resterende USD 100 miljoen in december 2007, zal gebruikt worden om de groeistrategie van Vopak te financieren.

De onderhandse lening wordt uitgegeven in verschillende tranches met looptijden van 8, 10, 12 en 15 jaar, allen met aflossing per einde van de looptijd. De tranche met een looptijd van 8 jaar (USD 75 miljoen) heeft een variabel rentepercentage, terwijl de andere drie tranches van elk USD 100 miljoen een vast rentepercentage hebben met een gemiddeld rentepercentage van ongeveer 6%. Deze plaatsing verbetert in belangrijke mate de gemiddelde looptijd van de financieringspositie van Vopak. Na deze nieuwe uitgifte is de schuldpositie van Vopak opgebouwd uit ongeveer EUR 350 miljoen bestaande Amerikaanse onderhandse leningen, EUR 125 miljoen andere financieringsverplichtingen en de nieuwe uitgifte van USD 375 miljoen. Tevens bestaat er een zogenaamde `Revolving Credit Facility' van EUR 500 miljoen.

Jack de Kreij, lid van de Raad van Bestuur en CFO van Vopak: "In vervolg op de succesvolle aanpassing van de voorwaarden van het bestaande onderhandse programma was er sprake van een grote overtekening op dit nieuwe programma. Hiermee hebben we onze relatie met verschillende bestaande beleggers verstevigd en ons tevens toegang verschaft tot een brede groep nieuwe institutionele beleggers. We denken dat dit een duidelijke afspiegeling is van onze sterke financiële positie. Het laat tevens de waardering zien die er bestaat voor het uitvoeren van de strategie zoals gecommuniceerd in de afgelopen jaren. Deze transactie ondersteunt de verdere executie van onze ambities zoals die zijn neergelegd in onze groeistrategie."

In deze transactie fungeerde JP Morgan Securities als exclusieve agent en trad ABN AMRO Inc op als financieel adviseur.

Profiel
Koninklijke Vopak N.V. is 's werelds grootste onafhankelijke tankterminal operator, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten. Desgewenst levert Vopak logistieke diensten voor klanten van de terminal. Vopak exploiteert 75 terminals met een opslagcapaciteit van ruim 21 miljoen cbm in 30 landen. Deze liggen op strategische plaatsen ten opzichte van de gebruikers en de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat die zijn weg naar een groot aantal industrieën vindt.

Voor meer informatie
Koninklijke Vopak N.V.
Corporate Communication & Investor Relations Rolf Brouwer

Telefoon : 010-4002777
E-mail : corporate.communication@vopak.com Website : www.vopak.com


---- --