NedCert maakt einde aan chaos BHV-certificaten

21.05.2007 / 08:37 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Nedcert

Nedcert

NedCert maakt einde aan chaos BHV-certificaten

Er zijn veel verschillende certificaten voor bedrijfshulpverlening. Hierdoor is het voor bedrijven en controleurs moeilijk om het kaf van het koren te scheiden. Er is nu een officieel certificaat dat een einde maakt aan de jarenlange onduidelijkheid. Het certificaat NedCert BHV Bedrijfshulpverlener is een officieel erkend certificaat dat 2 jaar geldig is. Meer informatie is te vinden op de site van de certificatie instelling NedCert www.nedcert.nl

Officieel BHV-certificaat
'Dit certificaat is officieel, omdat het uitgegeven wordt volgens de norm ISO/IEC 17024:2003 en is erkend door de Raad voor Accreditatie'. Aan het woord is mevrouw Meijn, directeur van NedCert, zij vervolgt: 'Het is een probleem voor bedrijven om zelf te beoordelen of hun bedrijfshulpverleners minimaal aan de eisen van de Arbowet voldoen. Dit probleem wordt opgelost door deze werknemers het certificaat NedCert BHV bedrijfshulpverlener te laten halen, het officiële keurmerk voor de bedrijfshulpverlener'.

Eenvoudig overstappen
NedCert maakt het voor iedereen heel eenvoudig om snel over te stappen. Elk opleidingsinstituut voor BHV kan namelijk nu al examens laten afnemen door NedCert. De opleider hoeft van NedCert niet aan speciale eisen te voldoen. De BHV lesstof wordt geëxamineerd en de kandidaat die slaagt, ontvangt een persoonsgebonden vakbekwaamheidcertificaat dat 2 jaar geldig is.

Veel belangstelling
Evenals de andere NedCert certificaten is het certificaat NedCert BHV bedrijfshulpverlener ontstaan op initiatief van een aantal multi-nationals. Vanuit het bedrijfsleven zijn er nu al zoveel aanmeldingen dat er, nog vóór de officiële bekendmaking, extra examens moesten worden ingelast. Wilt u dat uw bedrijfshulpverleners ook een officieel erkend certificaat halen? Vraag uw BHV opleidingsinstituut dan om een examen NedCert BHV Bedrijfshulpverlener.