Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 20 mei 2007

* VERDACHTE AUTOINBRAKEN
Politiemensen van het district Oost hebben zaterdagmorgen vroeg een 26-jarige Rotterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van inbraak in auto's en vernieling. Omstreeks zes uur gingen agenten naar de Dirk Smitsstraat. Daar zou iemand auto's aan het openbreken zijn. De verdachte werd aangetroffen in een Peugeot 306. Hij was e.e.a. aan het loshalen uit de achterbak. Hij werd uit de wagen getrokken en aangehouden. Een onderzoek in de omgeving leverde nog vijf opengebroken auto's op. Bij een aantal voertuigen was een baksteen door de ruit gegooid. De 26-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.


* VERKEERSONGEVAL
DEN BOMMEL - Op de Lageweg vond zaterdag in de namiddag een éénzijding verkeersongeval plaats. Een 41-jarige motorrijder uit Zevenbergen reed over de Lageweg in de richting van de Tilsedijk. Een stukje voor de kruising met de Tilsedijk raakte hij in een slip in een bocht naar rechts en verloor de controle over de machine Hij raakte een schrikhek en een geleidesteen en gleed van het dijktalud af. De bestuurder is met letsel naar het MC Zuiderziekenhuis gebracht. De motor werd zwaar beschadigd


* VERDACHTEN OPENLIJKE GEWELDPLEGING
BRIELLE - Politiemensen van het district De Eilanden hebben zaterdagavond vier mannen aangehouden. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging. Het viertal zou zich nogal baldadig hebben gedragen in de omgeving van het Molenwater. Bij een onderzoek in de omgeving werden vier mannen gesignaleerd op de Rik. Een omwonende vertelde dat er een tuinport was ingetrapt door het groepje. De vier, in de leeftijd van 15 tot 17 jaar oud uit Hellevoetsluis, zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* VERDACHTE OPENLIJKE GEWELDPLEGING AANGEHOUDEN

SCHIEDAM - Politiemensen van het district Waterweg - Noord hebben zondagmorgen vroeg een 21-jarige Schiedammer aangehouden. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Omstreeks kwart over vier gingen agenten naar een onenigheid op de Rotterdamsedijk. Omstanders hielden een jongen tegen die een groepje van vier te lijf wilde gaan omdat ze z'n vriendin op het hoofd zouden hebben geslagen. Het viertal ging er vandoor toen ze de politie zag. Na een achtervolging te voet en met de auto werd één verdachte aangetroffen tussen auto's op een parkeerplaats achter de Rotterdamsedijk. Hij verzette zich bij zijn aanhouding. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.


* ZES AANHOUDINGEN APV
SCHIEDAM - Zaterdagavond heeft de politie Waterweg - Noord zes mensen aangehouden voor drankgebruik op de openbare weg. Omstreeks half acht zaten zes jongeren op een bankje bij de tramhalte op de Scheepvaartweg. Onder het bankje stonden verpakkingen bier en een aantal van hen had een bierflesje in de hand. Omdat het verboden is om op de openbare weg alcohol te nuttigen en geopende verpakkingen bij zich te hebben is het zestal, in de leeftijd van 13 tot 19 jaar oud uit Schiedam en Maaasdijk, overgebracht naar een politiebureau.


* FIETSENDIEF AANGEHOUDEN
SCHIEDAM - Tijdens de surveillance zaterdagavond zagen politiemensen van Waterweg - Noord in de Schoolstraat een man geknield bij een fiets zitten. Vervolgens nam hij de tweewieler op zijn schouder en liep ermee weg. Hij werd aangesproken en zei dat de fiets niet van hem was maar dat het om afval ging, terwijl de tweewieler op slot stond. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* WONINGINBRAAK
MAASSLUIS - In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken in een woning aan de Steenen Dijck. Men is vermoedelijk door een raam aan de achterzijde binnengekomen. Op de tweede verdieping heeft men vanuit een slaapkamer een spelcomputer weggenomen.

Uitgave zaterdag 19 mei 2007

* ALCOHOLCONTROLE
MAASSLUIS - De politie van het district Waterweg - Noord heeft vrijdagavond een alcoholcontrole gehouden op de Westlandseweg. In een uur tijd legden 63 verkeersdeelnemers een blaastest af. Eén van hen had teveel gedronken en kreeg een proces-verbaal.


* VERDACHTEN OPENLIJKE GEWELDPLEGING
Politiemensen hebben zaterdagmorgen vroeg vier mannen aangehouden. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging. Omstreeks half vijf gingen agenten naar de Nancy Zeelenbergsingel waar zou worden ingebroken. Het bleek dat de jongelui verkeersborden uit de grond hadden getrokken en daarmee tegen een snackbar hadden geslagen. Vervolgens hadden ze de borden op de weg gelegd. Het viertal, in de leeftijd van 16 tot 18 jaar oud uit Rotterdam, zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging.


* ALCOHOLCONTROLE
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - De politie van het district Oost heeft vrijdagavond en -nacht alcoholcontroles gehouden op een aantal locaties. De controles vonden plaats op de Nieuwe Tiendweg, Krimpenerbosweg en afrit N210 Rotterdamseweg. In totaal hebben 971 verkeersdeelnemers een blaastest afgelegd, 8 van hen kregen een proces-verbaal omdat ze teveel hadden gedronken.


* ALCOHOLCONTROLES
SPIJKENISSE - Politiemensen van het district De Eilanden hebben vrijdagavond en -nacht alcoholcontroles gehouden op de Mosterweg, Schenkelweg en de Groen Kruisweg in Geervliet. Er zijn 692 bestuurders gecontroleerd, tegen 6 van hen is proces-verbaal opgemaakt omdat ze teveel hadden gedronken. Van 1 bestuurder is het rijbewijs ingevorderd.