Ingezonden persbericht


Persbericht

Macquarie Goodman breidt distributiecentrum in Nijmegen uit voor Bikeurope

Wijchen, 21 mei 2007 - Macquarie Goodman Group, de geïntegreerde industriële vastgoedgroep met notering aan de Australian Stock Exchange, heeft zijn distributiecentrum in Wijchen nabij Nijmegen met 12.000 m2 uitgebreid voor huurder Bikeurope. Het pand beslaat nu 30.000 m2 en is eigendom van het Celogix Property Fund, beheerd door Macquarie Goodman vanuit Amsterdam (voorheen Arlington). Projectontwikkelaar HVBM nam de bouw van de uitbreiding voor zijn rekening. De huurder is een internationale distributeur van fietsen en de Europese dochter van Trekbikes, fabrikant van sport- en stadsfietsen uit de Verenigde Staten.

Bikeurope huurt het magazijn, gevestigd op industrieterrein Bijsterhuizen, sinds januari 2003. De uitbreiding ondersteunt de groei van Bikeurope en beantwoordt zijn stijgende vraag naar opslagruimte. Macquarie Goodman en Bikeurope hebben het huurcontract verlengd met vijf jaar vanaf maart 2007. Dit stelt 3,5 procent van de huurinkomsten voor het Celogix fonds veilig tot 2012.

Bob Reidsma, managing director van Macquarie Goodman in Nederland en fondsmanager van Celogix: "De uitbreiding van het magazijn in Nijmegen is een positieve ontwikkeling voor zowel huurder Bikeurope als de investeerders in het Celogix Property Fund. We hebben de magazijnruimte van Bikeurope bijna verdubbeld; die dient als springplank voor de verdere ontwikkeling van hun Europese activiteiten. De uitbreiding resulteert ook in een hogere marktwaarde van het gebouw en een verlenging van het huurcontract met vijf jaar."

Het Celogix Property Fund bestaat nu uit 22 logistieke centra met een totale waarde van EUR 420 miljoen. Het fonds investeert alleen in moderne distributiecentra op centrale logistieke punten in Europa.

Over Macquarie Goodman
Macquarie Goodman Group ("Macquarie Goodman") is een geïntegreerde industriële vastgoedgroep, met notering aan de Australian Stock Exchange. De activiteiten van Macquarie Goodman in Australië, Nieuw-Zeeland, Azië en Europa omvatten vastgoedinvestering, fondsbeheer, vastgoedontwikkeling en vastgoeddiensten door een team van bijna 1.000 vastgoedprofessionals.

Met een geschatte marktkapitalisatie van EUR 7,5 miljard (ASD 12,6 miljard, cijfers per 31/12/06) is Macquarie Goodman de grootste industriële vastgoedgroep met notering aan de Australian Stock Exchange en een van de grootste beursgenoteerde industriële vastgoedgroepen ter wereld. Macquarie Goodman nam in december 2005 Arlington Securities over, een van Europa's grootste vastgoedinvesterings- en ontwikkelingsondernemingen met internationale activiteiten op het gebied van de investering in en het beheer en de ontwikkeling van vastgoed.

Voor meer informatie, kijk op www.macquariegoodman.com of neem contact op met:

Eva Rijser
Zeno Group
eva.rijser@zenogroup.com 020 - 30 10 989