Ingezonden persbericht


Polycom en Nortel leveren gezamenlijk wereldwijd videoconferencing-oplossingen

Polycom Video en Telepresence gecombineerd met nieuwe Multimedia Services van Nortel

Amsterdam, 21 mei 2007 - Polycom en Nortel hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de wereldwijde levering van telepresence-oplossingen en high-definition (HD) videoconferencing-oplossingen.

Nortel gaat de video-oplossingen van Polycom verkopen en ondersteunen als component van zijn nieuwe Multimedia Services-portfolio. Bedrijven die wereldwijd opereren, kunnen met de Nortel-diensten voor videoconferencing inclusief de Polycom-oplossingen een efficiëntere, effectievere en productievere samenwerkingsomgeving creëren voor geografisch verspreide medewerkers, klanten en leveranciers.

De niet-exclusieve overeenkomst met Nortel geldt voor het volledige portfolio van videoconferencing-oplossingen van Polycom. Dit portfolio omvat oplossingen voor telepresence-, conferentieruimte- en desktopvideo voor multipoint-conferencing en videonetwerkbeheer en -planning. Daarnaast bieden de Polycom-oplossingen mogelijkheden voor het opnemen, streamen en archiveren van video conferences en video-content. Deze op standaarden gebaseerde oplossingen zijn onderdeel van de Polycom UltimateHD-architectuur die de hoogst mogelijke kwaliteit, schaalbaarheid en uitwisselbaarheid biedt voor een ongeëvenaarde gebruikerservaring.

"De Polycom-oplossingen kunnen verschillende locaties naadloos verbinden in een virtuele vergaderomgeving. Deelnemers hebben zo het gevoel in één ruimte te zitten", zegt Dietmar Wendt, President Global Services van Nortel. "Door samen te werken met Polycom, kan Nortel uitgebreide videoconferencing-oplossingen en -diensten bieden, die efficiëntere en effectievere communicatie in de gehele wereld ondersteunen. Bedrijven vergroten hiermee hun productiviteit en zakelijk bereik, en besparen tegelijkertijd op netwerkactiviteiten."

"Bedrijven opereren steeds internationaler. Hierdoor worden effectieve communicatie en samenwerking tussen kenniswerkers, klanten, partners en leveranciers een steeds grotere uitdaging", zegt Robert Hagerty, voorzitter van de raad van bestuur en CEO van Polycom. "Nieuwe tools, zoals RealPresence Experience en HDX-videoconferencing-systemen van Polycom, helpen bij het verbeteren van de communicatie en samenwerking tussen geografisch verspreide teams, mobiele werkers en thuiswerkers. Met de inzet van tools voor directe samenwerking, zoals spraak en video, kunnen bedrijven sneller beslissingen nemen, de productiviteit vergroten, relaties versterken en kennis benaderen en delen. We werken samen met Nortel om de acceptatie van deze technologieën onder wereldwijde klanten te vergroten."

Voor meer informatie over Polycom RPX HD-telepresence en HDX-videoconferencing: www.polycom.com/RPX en www.polycom.com/HDX

Nortel
Nortel is een vooraanstaande leverancier van communicatieoplossingen, waarmee het bedrijf de belofte 'Business Made Simple' voor klanten waarmaakt. De technologie voor zowel serviceproviders als enterprise-netwerken ondersteunt multimedia- en bedrijfskritische applicaties. De technologie van Nortel vergroot efficiëntie, snelheid en prestaties door netwerken te vereenvoudigen en mensen toegang te bieden tot de juiste informatie op het moment dat ze daar behoefte aan hebben. Nortel opereert in meer dan 150 landen in de gehele wereld.