Ingezonden persbericht


PENSKE LOGISTICS EN ABX LOGISTICS VORMEN EEN JOINT VENTURE IN BRAZILIë

Reading/Roosendaal 21 Mei 2007 - Penske Logistics en ABX LOGISTICS hebben vandaag bekendgemaakt dat zij een nieuwe joint venture in Brazilië hebben gevormd: ABX-Penske Air & Sea. Penske Logistics en ABX LOGISTICS bezitten elk 50 procent van de maatschappij. Het hoofdkantoor is gevestigd in de hoofdvestiging van Penske in Zuid-Amerika, in het Braziliaanse Barueri (Sao Paulo).

Deze nieuwe joint venture is het eerste samenwerkingsverband van de twee bedrijven sinds zij in september 2006 een wereldwijde strategische overeenkomst aankondigden. Dat was voor het wereldwijd leveren van geïntegreerde oplossingen voor supply-chains voor multinationale bedrijven. De nieuwe joint venture stelt Penske Logistics en ABX LOGISTICS in staat om internationale vrachtbeheerdiensten te leveren aan klanten in Brazilië.

"Wij blijven ons intensief richten op het uitbreiden van onze mogelijkheden en aanwezigheid in Brazilië om tegemoet te komen aan de groeiende behoeften van onze klanten in de Zuid-Amerikaanse markt", aldus Vince Hartnett, President van Penske Logistics. "Onze joint venture formaliseert onze bestaande relatie met ABX LOGISTICS in Brazilië en geeft beide bedrijven de mogelijkheid om samen nieuwe zakelijke kansen in de regio te benutten."

Laurent Levaux, CEO van ABX LOGISTICS Worldwide, verklaarde: "Deze joint venture combineert onze sterke vaardigheden als Freight Forwarder en een uitstekend wereldwijd netwerk met de expertise van Penske op het gebied van het uitvoeren van logistieke diensten." Hans-Jürgen Schlausch, Managing Director ABX LOGISTICS Air & Sea, voegde daaraan toe: "Onze klanten kunnen nu gebruik maken van de toegevoegde waarde van de uitgebreide transport en supply-chain oplossingen van en naar Brazilië."

Over Penske Logistics
Penske Logistics is een 100%-dochteronderneming van Penske Truck Leasing, een joint venture van Penske Corporation en General Electric. Penske Logistics biedt leidende ondernemingen op het gebied van industriële en consumentengoederen wereldwijd diensten in de sector supply-chain-regie en logistiek. Penske heeft kantoren en is actief in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa en Azië. Penske levert toegevoegde waarde door het ontwerpen, plannen en uitvoeren van activiteiten op het gebied van vervoer, opslag, internationale expeditie en transportbeheer. Meer over Penske Logistics en zijn diensten vindt u op www.PenskeLogistics.com.

Over ABX LOGISTICS
ABX LOGISTICS Worldwide is één van de 12 grootste lucht- en zeevracht expediteurs (Freight-Forwarders) ter wereld en staat op de lijst van de 10 grootste bedrijven in Europa op het gebied van vrachtvervoer over de weg. De groep is actief in 100 landen ter wereld (met eigen dochterondernemingen in 35 landen) en heeft een omzet van ongeveer 2,3 miljard euro. Er werken 10.000 mensen. Als internationale Freight Forwarder biedt ABX LOGISTICS ook diensten aan met toegevoegde waarde, zoals douane-inklaring, inventarisregeling, het uitvoeren van bestellingen, groepage en ophalen en afleveren van goederen. De voornaamste aandeelhouders zijn 3i (één van de meest vooraanstaande private-equity-investeerder van Europa), andere fondsen geadviseerd door 3i, en het Management van ABX LOGISTICS. Ga voor meer informatie naar www.abxlogistics.com.

###

Mediacontactpersoon voor Penske Logistics - Nederland Flip Dötsch
+ 31 20.543.7600
fdotsch@porternovelli.com

Mediacontactpersonen bij Penske Logistics - Verenigde Staten Randy Ryerson Jennifer Ryan
+ 1 610.775.6408 + 1 212.601.8110

randolph.ryerson@penske.com jryan@porternovelli.com

Mediacontactpersoon bij ABX LOGISTICS
Laurent Gossieaux
+32 2 526 07 34
gossieaux@abxlogistics.com