Ingezonden persbericht


Esprit Telecom neemt optische oplossing van Alcatel-Lucent in gebruik

Rijswijk/Hilversum, 21 mei 2007 - Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU) heeft de installatie van het nieuwe-generatie optische netwerk voor de Nederlandse operator Esprit Telecom afgerond. Dankzij de oplossing van Alcatel-Lucent levert Esprit Telecom nu nieuwe, Ethernet-gebaseerde en legacy-spraakdiensten aan bedrijven via een enkelvoudig platform. Daarbij zijn de capaciteit en flexibiliteit van de bestaande infrastructuur sterk uitgebreid. De installatie stelt Esprit Telecom in staat geavanceerde netwerkapplicaties aan te bieden, terwijl de toegang tot ISDN-services uitgebreid wordt. Esprit Telecom heeft ook het beheer van het nieuwe multiservice-netwerk aan Alcatel-Lucent uitbesteed.

In Nederland worden op dit moment op grote schaal Ethernet-gebaseerde toegangsnetwerken geïnstalleerd in bedrijfsparken en stedelijke gebieden. Deze vormen enkelvoudige toegangspunten voor alle diensten. De oplossing die Alcatel-Lucent heeft geleverd, ondersteunt geavanceerde Ethernet- en glasvezeltoepassingen en bedient meer dan 5.000 kleine en middelgrote zakelijke klanten van Esprit Telecom. Overige klanten, ongeacht of het fiber access-providers of ISDN-serviceproviders zijn, hebben via het nieuwe netwerk toegang tot hogesnelheidsinternet en spraak- en datadiensten. Daarbij zijn de efficiency en betrouwbaarheid van de diensten verder verbeterd.

"Dit project is een belangrijke stap in de competitieve transformatie van ons netwerk", zegt Piet Grootenboer, Managing Director van Esprit Telecom. "De expertise van Alcatel-Lucent in optische netwerken en beheerde oplossingen stelt ons in staat onze klanten te voorzien van innovatieve diensten van de hoogste kwaliteit tegen een concurrerende prijs."

"Netwerktransformatie is een realiteit. Met de inzet van onze optische oplossing migreert Esprit Telecom bestaande ISDN-klanten van TDM-leased lines naar kosteneffectievere, beheerde Ethernet-gebaseerde services", zegt Gert-Jan Bloks, Director Carrier Business bij Alcatel-Lucent. "Onze oplossingen helpen Esprit Telecom bij het verder verbeteren van de klanttevredenheid, terwijl de total cost of ownership sterk terugloopt."

Alcatel-Lucent installeerde zijn Metropolis-platform bij Esprit Telecom. Dit is een multiservice, Ethernet-gebaseerd optisch platform waarmee Esprit Telecom geëmuleerde ISDN-services kan leveren via een nieuwe-generatie optisch netwerk. Door het convergeren van optische datalevering via een enkelvoudig platform voorziet de Alcatel-Lucent-oplossing in netwerkvereenvoudiging. Zo kan de oplossing met maximale flexibiliteit en kosteneffectiviteit inspelen op zakelijke eisen.

###

Over Esprit Telecom
Esprit Telecom werd opgericht in 1993 en is een van de eerste telecommunicatieproviders voor vaste spraak-, data- en internetdiensten. Esprit Telecom biedt een compleet portfolio met extra diensten, waaronder mobiele diensten, managed services en beveiligingsdiensten voor grote, middelgrote en kleine bedrijven, overheden en nonprofitorganisaties. Esprit Telecom is preferred supplier van de BTG (Vereniging BedrijfsTelecommunicatie Grootgebruikers), het overheidsproject OT 2006, de KHN (Koninklijke Horeca Nederland), de Uneto-VNI en het NVG (Nederlands Verbond van de Groothandel).

Ingezonden persbericht