Ingezonden persbericht


Persbericht

Kensington ondersteunt nieuwe generatie PC-kaartsleuf met 7-in-1 Media Reader

~ Snelle en gemakkelijke mediaoverdracht mogelijk via ExpressCard-sleuf ~

21 mei 2007 - Kensington, fabrikant van computeraccessoires, introduceert de 7-in-1 Media Reader voor de ExpressCard-sleuf, de nieuwe generatie PC-kaart-opening voor laptops.

Het apparaatje is compatibel met zeven populaire geheugen mediakaartformaten. Het stelt gebruikers in staat om met één klik beelden, muziek en bestanden uit te wisselen tussen laptop en multimedia-apparatuur.

Bij het overzetten van bestanden via een USB-stick kunnen bijna lege laptopbatterijen de overdracht onderbreken. De 'drag and drop'-mogelijkheid van de 7-in-1 Media Reader voorkomt het verlies van data. Dit is belangrijk voor iedere laptop-gebruiker.

"De 7-in-1 Media Reader is geïntegreerd in de laptop en wordt niet extern aangesloten via een USB-stick zoals andere vergelijkbare producten", zegt Robert de Vries, Sales & Marketing Manager bij Kensington. "Dankzij het apparaat kunnen gebruikers snel en eenvoudig mediabestanden van het ene apparaat naar het andere overzetten met de snelheid van USB 2.0."

"Door het groeiende aanbod van mobiele apparatuur - zoals digitale camera's, mobiele telefoons en PDA's - kan het lastig zijn om overzicht te houden over de verschillende mediabestanden. Door de drag-en-drop-mogelijkheid van de 7-in-1 Media Reader kunnen gebruikers sneller en gemakkelijker data overzetten en organiseren. Met één reader voor alle gadgets is het apparaatje gemakkelijk in gebruik en stelt het geen bijzondere eisen aan de drive", stelt de Vries.

Veel grote laptop-merken zijn begonnen met het integreren van de ExpressCard-sleuf in hun hardware. Deze opening zal naar verwachting steeds vaker de standaard worden bij de ontwikkeling van laptops in 2007 en 2008. ExpressCard zal binnen afzienbare tijd de PCMCIA-sleuf vervangen.

De 7-in-1 Media Reader voor de ExpressCard-opening is compatibel met Windows Vista en verkrijgbaar voor 29,99 euro bij diverse computer retailers.

(295 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Kensington
Kensington is wereldwijd marktleider op het gebied van mobiele computeroplossingen. In ieder product is innovatie, creativiteit en betrouwbaarheid terug te vinden, varierend van voedingsadapters voor mobiele apparatuur tot notebookbeveiliging en van iPod-accessoires tot ergnomische notebooktassen. Kensington biedt meer dan 300 praktische en eenvoudig te gebruiken accessoires voor gebruik op kantoor, thuis en onderweg.

Het hoofdkantoor van Kensington Europe is gevestigd in Aylesbury, Engeland. Het Benelux kantoor bevindt zich in Houten. Kensington Computer Products Group is de technologische divisie van ACCO Brands, Inc. Bezoek voor meer informatie de Kensington website: www.kensington.com.

Voor meer informatie, fotomateriaal of test exemplaren kunt u contact opnemen Ilona de Bok van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: + 31 (0) 40 235 46 00 Fax: + 31 (0) 40 235 46 01 E-mail: ilonadb@lewispr.com Web: http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Kensington kunt u contact opnemen met Julie Vrij van Kensington: Tel: + 31 (0) 30 634 60 55
E-mail: julie.vrij@kensington.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com