Ingezonden persbericht


De voorzitter van de publieke omroep, Harm Bruins Slot, heeft te kennen gegeven in de zomer van 2008 gebruik te willen maken van de mogelijkheid om vervroegd uit te treden.

De Raad van Toezicht betreurt maar respecteert dit besluit.

Harm Bruins Slot wil, na - in 2008 - ruim vijf jaar de verantwoordelijkheid te hebben gedragen voor veel van het wel en wee van de publieke omroep, meer ruimte voor zichzelf. Hij hoopt daarbij bestuurlijk en toezichthoudend actief te kunnen zijn en blijven in diverse functies.

In de afgelopen periode heeft de Raad van Bestuur leiding gegeven aan de uitvoering en effectuering van de bezuinigingen uit het kabinet-Balkenende III en de aanbevelingen van de visitatiecommissie-Rinnooy Kan.

Het komende jaar geeft de Raad van Bestuur vorm aan een koers die zich richt op publieke kwaliteit en inspeelt op de digitale toekomst. Harm Bruins Slot wil daar graag verder aan bijdragen. Niettemin meende hij nu reeds zijn besluit aan de Raad van Toezicht te moeten meedelen om deze alle tijd en gelegenheid te geven een geschikte opvolger te zoeken.

Jeroen Wassenberg
035 6773568
npo.communicatie@omroep.nl


---- --