Ingezonden persbericht


Microsoft biedt gratis proef van Exchange Server 2007 voor zakelijke klanten

Unisys zorgt voor beheer van proeftrajecten met nieuwe versie Exchange Server

Schiphol-Rijk, 21 mei 2007 - Microsoft heeft een gratis proeftraject voor zakelijke klanten geïntroduceerd, waarbij zij Microsoft Exchange Server 2007 kunnen uitproberen. Exchange Server is het meest gebruikte platform voor e-mail, agendabeheer en unified messaging. De trialdienst wordt uitgevoerd en beheerd door Unisys. Dankzij dit traject kunnen zakelijke klanten de belangrijkste nieuwe mogelijkheden van Exchange Server 2007 zelf ervaren. Het gaat om onder meer toegang tot het systeem vanaf iedere plek via de pc, het web of een mobiele telefoon*. Klanten kunnen tevens ervaring opdoen met de nieuwe mogelijkheden voor unified messaging, ingebouwde bescherming en operationele efficiency van Exchange Server 2007. Met deze oplossing kunnen medewerkers snellere en betere beslissingen nemen, hebben ze onmiddellijke toegang tot informatie en kunnen ze optimaal communiceren.

Microsoft koos Unisys voor het beheer van deze dienst vanwege de diepgaande kennis van het bedrijf van het Microsoft-platform en de expertise in het beheren van grootzakelijke applicaties. De verticale en virtuele schaalbaarheidskenmerken van de Unisys ES7000-server vormen de basis voor Microsoft Exchange Server 2007 waarmee bedrijven veiliger en efficiënter kunnen communiceren en samenwerken. Betrouwbaarheid is cruciaal voor de succesvolle inzet van bedrijfskritische oplossingen. De Unisys ES7000 is dan ook een van de betrouwbaarste servers in de markt.

"Microsoft is blij samen te werken met Unisys bij het bieden van deze gratis dienst voor klanten", zegt Peter Boit, Vice-President Enterprise & Partner Group van Microsoft. "Wij horen van onze klanten dat zij technologieoplossingen zoeken met ingebouwde mogelijkheden voor veilig, productief en toekomstgericht zakendoen. Deze gratis proef stelt klanten in staat om de mogelijkheden van Exchange Server op die onderdelen zelf te testen. Dankzij deze gezamenlijke trial zijn klanten in de gelegenheid de nieuwe mogelijkheden op het gebied van beveiliging en mobiliteit te evalueren. Zo krijgen ze uit eerste hand informatie over hoe de technologie ze kan helpen bij het succes van hun onderneming."

"Unisys is erg enthousiast over de samenwerking met Microsoft, waarbij we de communicatie- en samenwerkingsmogelijkheden van klanten uitbreiden. Zij zoeken naar mogelijkheden om de productiviteit en bedrijfsprestaties te verbeteren met behulp van Exchange Server 2007 en door de integratie van unified messaging", zegt Peter Tripp, Vice-President Strategic Program Office Global Outsourcing & Infrastructure Services van Unisys. "Dit is een belangrijke mogelijkheid voor Unisys om te profiteren van zijn uitgebreide verticale telecomervaring. Wij kunnen op basis daarvan klanten helpen bij het realiseren van een platform voor gemeenschappelijke communicatie en samenwerking, dat veilig, schaalbaar en flexibel is. Deze proef is het bewijs dat Unisys sterk gericht is op het bieden van veilige en bedrijfskritische oplossingen aan klanten. Deze oplossingen kunnen leiden tot concurrentievoordeel en veilige bedrijfsprocessen, waarbij tevens de beheerkosten dalen."

E-mail blijft voor bedrijven een bedrijfskritische communicatieoplossing waarmee medewerkers betere resultaten kunnen behalen.

"Unisys is een gewelde partner voor het bouwen en beheren van deze proeftrajecten rond Exchange Server 2007", zegt Jeff Parker, CEO Directions van Microsoft. "Unisys is een voor de hand liggende keus, gezien zijn expertise in het bouwen van uiterst betrouwbare infrastructuren, het ontwikkelen van unified messaging-oplossingen en zijn leiderschap in het ontwerpen van 64-bit-platforms met de ES7000-server. Exchange Server 2007 is de eerste grote upgrade van dit e-mailplatform in vier jaar. Het is de hoeksteen van de Microsoft-strategie voor Unified Communications en zijn schaalbare 64-bit-applicatie. Bedrijven die meer mobiliteit en e-mailopslagcapaciteit en minder beheer willen, moeten zeker profiteren van deze gratis trial om zo de voordelen van Exchange Server 2007 te ervaren."

Exchange Server 2007 speelt in op de bedrijfskritische uitdagingen van dit moment met:


* ingebouwde bescherming - beschermende technologieën zijn ingebouwd om spam en virussen tegen te gaan, vertrouwelijke communicatie mogelijk te maken en klanten te helpen bij het voldoen aan regelgeving;
* toegang vanaf iedere plaats - medewerkers hebben toegang tot e-mail, voicemail, agenda en contacten vanaf tal van clients en devices*;
* operationele efficiency - nieuwe niveaus van operationele efficiency zijn beschikbaar door mogelijkheden om de investeringen in hardware en netwerken te optimaliseren. Ook biedt de oplossing mogelijkheden voor beheerders om productiever te werken.
* Vereist internetconnectiviteit. Outlook Voice Acces vereist een telefoonverbinding.

# # #

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. Onze consultants maken gebruik van de Unisys-expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. Zo helpen zij klanten bij het ontwikkelen van veilige en betrouwbare bedrijfsprocessen. Onze diensten en oplossingen bieden klanten diepgaand inzicht in hun organisatie, de voorwaarde voor een continue en stabiele bedrijfsvoering. Door de toepassing van Unisys 3D Visible Enterprise zien klanten vooraf de gevolgen van hun beslissingen en worden de kansen en risico's volledig zichtbaar nog voor de investering gedaan wordt.