Ingezonden persbericht


Luuk Glansdorp scoort verdienstelijke toptien positie

Klettwitz, 20 mei 2007 - Luuk Glansdorp nam afgelopen weekend deel aan de derde en vierde ronde van het Duitse Formule BMW kampioenschap, dat verreden werd op de Euro Speedway Lausitz in Duitsland. Na een moeizame start wist de zeventienjarige coureur uit Leiderdorp zijn zestiende startplaats in de tweede race om te zetten in een verdienstelijke toptien positie.

Het raceweekend werd begonnen met een gloednieuwe auto. Helaas ondervond Glansdorp tijdens de vrije training opstartproblemen, doordat kortsluiting in de kabelboom ontstond. Gedurende de 45 minuten durende sessie kon slechts zeven ronden afgelegd worden.

De daaropvolgende twee kwalificatietrainingen verliepen niet geheel naar wens. Luuk Glansdorp kreeg in het begin van de training niet genoeg temperatuur in zijn banden en problemen met de rembalans resulteerden in twee keer een zestiende tijd. Vol goede moed begon Glansdorp aan de eerste race die op zaterdag werd verreden. De talentvolle coureur reed ijzersterk naar voren, totdat hij na een heftig duel moest opgeven. Liggend op een twaalfde positie was de Zettl Motorsport coureur genoodzaakt de pitstraat op te zoeken, doordat een bout van de bovenste wishbone kapot was gegaan.

Luuk Glansdorp, ondersteunt door hoofdsponsor Sartorius; een bedrijf dat gespecialiseerd is in hoogwaardig technologische meet apparatuur, kende een super start bij de tweede wedstrijd. Vanaf de zestiende positie pakte hij direct twee plaatsen en wist vervolgens nog eens drie concurrenten in te halen. De jonge coureur pakte daarna nog een positie en finishte uiteindelijk op een verdiende tiende positie.

Manager Wilko van Vegten: "We begonnen dit weekend met een nieuwe auto, waarbij alles nog stroef en stijf was. Daardoor verloren we tijd, maar we hebben alles geëvalueerd. Luuk heeft in beide races gevochten als een leeuw. In de eerste race ontstond 'wheelbanging' met een andere coureur, waardoor een bout van de bovenste wishbone kapot ging en Luuk vanaf de twaalfde plaats moest opgeven. De tweede race ging super. Hij heeft zes man weten te pakken en daarmee werd de eerste toptien finish een feit. Hij heeft zich weer als Luuk Glansdorp laten zien. Geen dommigheid, maar intelligent racen en hij heeft vooral veel ervaring opgedaan."

Luuk Glansdorp: "Het is een goed resultaat als je ziet van waar we kwamen. Ik ben blij met de eerste toptien finish. Het team heeft keihard gewerkt. Dit geldt voor iedereen als beloning voor de inspanningen. Ik reed twee keer een goede race, nadat ik probleem had met de rembalans in de kwalificatie. De auto was goed en ik heb veel rijders kunnen passeren. Het is jammer van de eerste race dat ik op moest geven, want ook daarin had ik de toptien binnen bereik. Toch kijk ik tevreden terug op mijn eerste toptien positie. Ik denk dat ik deze stijgende lijn de volgende race op de Norisring kan voortzetten."

Luuk Glansdorp wordt dit seizoen ondersteund door; Sartorius BV uit Nieuwegein, Van Vliet Containers, www.luchtleiding.nl en BMW Amsterdam.

--


Ingezonden persbericht