Antwoord op opleidingsvraagstuk mkb komt uit Sint-Oedenrode


SINT-OEDENRODE, 20070521 -- Het aantal opleidingen en cursussen die onze medewerkers volgen is zo divers, hoe behoud ik het overzicht? Dat is een vraag die menig manager bezighoudt. InnoPhase uit Sint-Oedenrode lanceert deze maand het antwoord: CoachView.net, een web based programma dat speciaal voor HRM-managers is ontwikkeld.

"Van een professioneel opgezette opleidingsadministratie is in veel organisaties geen sprake. Dat kan feitelijk ook niet, omdat een goed programma hiertoe nog ontbrak. Dat gemis aan overzicht en dus inzicht in de kosten heeft het bedrijfsleven handenvol geld gekost", vertelt Marcel Kremers, lid van de directie van het in het Noord-Brabantse Sint-Oedenrode gevestigde InnoPhase, dat de voorbije jaren heeft gewerkt aan de totstandkoming van CoachView.net.

CoachView.net maakt het mogelijk om heel eenvoudig - dus zonder kennis van automatisering - een opleidingsadministratie op poten te zetten; geheel op maat van de onderneming. Het programma bestaat namelijk uit verschillende modules. Een onderneming kiest daarbij zelf welke modules zij gebruikt. Dat varieert van het opstellen en bewaken van opleidingsplannen per medewerker tot en met het registreren van resultaten en zelfs het beheren van de kosten.

Kracht van CoachView.net is bovendien dat het een web based applicatie betreft. Dat betekent dat het vanaf iedere pc die toegang heeft tot het internet kan worden geopend. Het betekent ook dat de beheerder alle medewerkers afzonderlijke toegangsrechten kan verlenen; met voor iedere toegangsgerechtigde op maat gesneden programmafuncties.

Vanaf mei is CoachView.net, dat met alle bestaande bedrijfssoftware kan `samenwerken', te koop; nadat het sinds medio vorig jaar al uitgebreid is getest door zowel opleidingsbureaus als ondernemingen. "Een aantal klanten dat al interesse toonde in het programma heeft helaas geduld moeten hebben. We wilden het goed in de markt kunnen zetten, inclusief een heldere handleiding voor gebruik. Dat kunnen we nu. CoachView.net is 100% klaar voor gebruik. Het wordt binnen P&O de norm in het voeren van een professionele, gebruiksvriendelijke en efficiënte opleidingsadministratie", aldus Marcel Kremers.

Het programma krijgt binnenkort een eigen website. Een demoversie en brochure zijn nu reeds via www.innophase.nl te downloaden. InnoPhase is een bureau dat zich met tien medewerkers heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke softwaretoepassingen voor bedrijfskundige vraagstukken. CoachView.net wordt daarbij het nieuwe paradepaardje.