Gekruid vuur voor vlees


Verstegen introduceert Barbecue Vuur Kruiden

ROTTERDAM, 20070521 -- Het BBQ-seizoen wordt geopend met een noviteit van Verstegen: Barbecue Vuur Kruiden. Een geurige melange om vuur te kruiden. BBQ-vlammen geven vlees tijdens het roosteren een bijzondere smaak. Flame-broiled noemen Amerikanen deze bereidingswijze. Vuur Kruiden strooit men over de gloeiende kooltjes van de BBQ. Door de vlammen en de rook trekt de heerlijke geur en smaak van de kruiden in het gerecht. BBQ-vlammen ontstaan door vetdruppeltjes uit het vlees op de hete kooltjes. Voorkom teveel vlammen tijdens het roosteren door het vlees regelmatig te keren. Barbecue Vuur Kruiden bestaat uit een melange van rozemarijn, majoraan, basilicum, tijm en venkelzaad.

BBQ-tip: de `roostervolgorde' van een houtskoolbarbecue
Vlees dat de meeste hitte nodig heeft, dient het eerst te worden geroosterd. Hanteer onderstaande volgorde en let goed op de kleur:
1. Rundvlees (biefstuk): rood / rosé
2. Kalfsvlees, lamsvlees, spiesen: rosé / gaar
3. Varkensvlees, papillotten: helemaal gaar
4. Voorgegaarde producten (worstjes, spareribs, kipproducten, kebabs)

Verstegen
Verstegen is specialist op het gebied van kruidenmixen, kruiden en specerijen, marinades, sauzen en dressings. Al ruim 100 jaar reist Verstegen de hele wereld over om de beste kruiden en specerijen te selecteren. En vervolgens exporteert ze de producten naar meer dan 50 landen over de hele wereld. Het assortiment van Verstegen is het afgelopen jaar enorm uitgebreid. Evenals de distributie: de producten van Verstegen zijn in nagenoeg alle supermarkten van Nederland verkrijgbaar.

Adviesprijs Barbecue Vuur Kruiden ¤ 2,25 per strooibus (50 gram). Verkrijgbaar bij de supermarkt. Voor meer informatie: bel 0800 245 51 00 (gratis) of ga naar www.verstegen.nl.