Patrick Jumpen single "Holiday" uitgekomen


EINDHOVEN, 20070521 -- De meest besproken jumper van Nederland Patrick Jumpen is met een CD uitgekomen, de single "Holiday" met bonus track "Gangster" is in België en Nederland uitgebracht op het Belgische Start Stop Records, bekend van de succesvolle Jump verzamel-cd series Explosive Car Tuning en Jumping Is Not A Crime. De 19-jarige Patrick Mantizz is daarmee de eerste jumper in Nederland die een CD met eigen muziek heeft uitgebracht. De Nederlandse distributie loopt via Digidance.

De radioversie van "Holiday" is een nummer om overal te draaien. Door de steel-drum krijg je meteen een vakantiegevoel, vandaar de titel. Voor de echte jumpers is er een tweede meer pompende versie voor de clubs met een stevige bassdrum. De bonustrack "Gangster" is echte stampjump, harder en wat ruiger en biedt zo tegenwicht aan het radiovriendelijke "Holiday". De single is wat Patrick betreft de eerste van een lange serie want hij zit bomvol ideeën en energie en kan niet wachten om weer terug de studio in te duiken om verder te werken aan zijn debuutalbum.

Previews van tracks van de single zijn op MySpace 350.000 keer voorbeluisterd en op de mediaplayer van tmf.nl is het optreden in TMF Reaction met een duo- & stampjump op "Holiday" en "Gangster" meer dan 115.000 keer terugbekeken. Patrick's eigen internet video's zijn op Google Video meer dan 5.500.000 x bekeken, waarvan de "Jumptutorial die Jan Peter Balkenende zelfs kan begrijpen" alleen al 1.500.000 keer en het "Duo Jumpen in het Politiebureau Eindhoven (Jumpstyle)" inmiddels ook meer dan 1.000.000 keer.

Patrick windt er geen doekjes om als het gaat om wat hij vindt van de Jump singles die uitkomen, nu het in Nederland zo'n hype is geworden. Een "gabber bassdrum met een trancemelodietje op 140 bpm" is voor hem nog geen Jumpstyle. Hij heeft zich laten inspireren door zijn eigen favoriete tracks en hoopt met zijn single de weg vij te maken voor de "echte" Jumpstyle en zo te voorkomen dat Jumpstyle een soort ski-hut/carnaval/kermis/onderbroeken hype wordt.

Hele volksstammen hebben leren jumpen op de internet tutorials van Patrick Jumpen, de hype rond Patrick's "Jumpend Het Land Door" serie inspireerden Jeckyll & Hyde voor hun laatste clip Freefall en Patrick's favoriete jumptracks, door hem verwerkt in zijn internet filmpjes zijn inmiddels regelrechte dansvloer hits geworden. Patrick raast al weken met een show door het land en nu is dan eindelijk de single uit waar Patrick drie maanden aan heeft gewerkt, bijgestaan door producers Flamman & Abraxas, met drie fantastische tracks en een in het oog springende hoes!

Patrick's dansstijl is uniek en heeft voor velen als voorbeeld gediend. Als hij samen met Dion het podium bestijgt vliegen de spetters er af. Patrick weet dan ook als geen ander hoe een nummer moet worden opgebouwd om er ideaal op te kunnen jumpen - hoe lang de break moet duren om op adem te komen, wanneer het volgende hoogtepunt los mag barsten: Patrick's nummers zijn er helemaal op toegespitst perfect aan te sluiten op alles wat Patrick iedereen de afgelopen maanden heeft geleerd: de basis, draaien, duo-jumpen, stampjumpen, freestylen, etc.

Patrick's jump-kompaan Dion Teurlings, 17, is als jumper en thuis-dj sinds de zomer van vorig jaar aktief met Jump, en sinds hij eind 2006 met Patrick ging samenwerken zijn de twee haast onafscheidelijk. De komende maanden gaat Dion waar mogelijk mee met Patrick om op te treden en de single te promoten, Patrick & Dion werken er samen voortdurend aan om nieuwe moves te introduceren of oude te opwaarderen zodat de Jumpstyle in beweging blijft en Nederland voorlopig vooruit kan.

Het Antwerpse Start Stop Records is een bewuste keus van Patrick geweest, hij wil graag met een maatschappij samenwerken die haar sporen in de Jump heeft verdiend. Naast cd releases is het label ook al jaren aktief met het organiseren van evenementen en feesten zoals Explosive Car Tuning On Tour en Jumping Is Not A Crime. Vrijdag 25 Mei is er een speciale editie van Explosive Car Tuning on Tour in de Lunenburg in Loosbroek die helemaal in het teken staat van Amnesty International. Patrick & Dion zullen ook daar acte de presence geven en de Patrick Jumpen single presenteren.

Patrick Mantizz is een vurige, gedreven persoonlijkheid die bereikt heeft wat iedere jongere wil bereiken: beroemd worden met je hobby. Zijn hobby is film en fotografie en zijn produkties staan in de top 100 van meest bekeken online video's wereldwijd. Door zichzelf in zijn produkties de hoofdrol te geven heeft hij er voor gezorgd dat iedereen hem nu kent als jumper en filmer. Door nu met een eigen single te komen hoopt Patrick zich op te werken van hobbyist tot full-time filmer/producer/(re)mixer/dj/live-perfomer.

Website: www.patrick-jumpen.nl
E-Mail: contact@patrick-jumpen.nl





Ingezonden persbericht