Ingezonden persbericht


EK-trofee op één dag in alle speelsteden

De UEFA Onder 21 Trofee reist op maandag 21 mei binnen twaalf uur langs de vier speelsteden (Heerenveen, Groningen, Nijmegen, Arnhem) van het UEFA EK Onder 21. Het is die dag nog 21 dagen voordat de aftrap van het toernooi plaatsvindt. Bovendien is het de eenentwintigste week van het jaar. Daarmee is de link naar de naam van het toernooi gelegd.

Bliksembezoek

Toernooidirecteur Harry Been en toernooiambassadeur Frank de Boer maken de tocht langs de vier speelsteden in een opvallende 12 meter lange Hummer van Radio 538, waarbij elke stad voor een bliksembezoek ongeveer dertig tot veertig minuten wordt aangedaan. Zij tonen de beker die op 23 juni in de Euroborg op het spel staat.

UEFA Hit Squad

In alle steden worden de inzittenden van de Hummer verwelkomd door een delegatie van de gemeente. In elke speelstad is tevens de UEFA Hit Squad aanwezig met voetbalspellen voor het publiek. De UEFA Hit Squad is een promotieteam voor het UEFA EK Onder 21 dat met een schotkrachtmeter, een gatendoel en een opblaasbaar veld bij drukbezochte voetbalevenementen reclame maakt voor het toernooi. Op 21 mei doet één Hit Squadteam Heerenveen en Nijmegen aan, terwijl het andere team in Groningen en Arnhem aanwezig is.

Reisschema

Het reisschema van de Hummer en de UEFA Hit Squad op 21 mei ziet er als volgt uit:

9.00-9.45 uur Heerenveen, Abe Lenstra Stadion / Sportstad Heerenveen

10.45-11.30 uur Groningen, Grote Markt (ovb)

14.15-15.00 uur Nijmegen, Grote Markt

15.30-16.15 uur Arnhem, Kerkplein

18.00 uur Hilversum, studio Radio 538 bij dj Ruud de Wild



Ingezonden persbericht