Digitale Gemeente Houten

Eerste heiwerkzaamheden voor spoorverdubbeling in Houten Castellum

maandag 14 mei 2007 - Bron: ProRail

De eerste heiwerkzaamheden voor de aanleg van de spoorverdubbeling in Houten gaan op maandag 21 mei van start en duren tot vrijdag 1 juni 2007. Deze heiwerkzaamheden vinden plaats aan de westzijde van het spoor, ter hoogte van het toekomstige centrum van Houten Castellum. In deze periode van twee weken worden zon 75 palen geheid die gaan dienen als fundering voor de toekomstige tunnel in Houten Castellum.

Tunnel Houten Castellum
Ter hoogte van Houten Castellum liggen eind 2010 vier sporen en een station met een eilandperron. Om ruimte te maken voor de twee nieuwe sporen en het eilandperron wordt er een tunnel gebouwd. Hiervoor wordt eerst een fundering aangelegd waar de tunnel op gebouwd kan worden. De tunnel vormt eind 2010 de hoofdverbinding in oost west richting door het centrum van de Vinex wijk en daarnaast biedt de tunnel toegang richting het toekomstige station Houten Castellum.

Meer informatie
Voor meer informatie over de spoorverdubbeling in Houten, zie de website www.prorail.nl/randstadspoor. Voor meer informatie over de actuele werkzaamheden,stuur een mail of bel 0800 3990 000 of bezoek het informatiepunt van ProRail in de Gemeente InGang aan het Onderdoor 25 te Houten. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.30 16.30 uur en op woensdagen tot 19.00 uur.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).