Ingezonden persbericht

Dierenasiel Stevenshage: 450.000 kattenbakken verschoond van 16.000 katten

Streek-Dierentehuis Leiden
Stevenhage

PERSBERICHT

20 mei 2007

Gedenkspeld voor kattenverzorger asiel

REGIO - De gemeente Leiden heeft een zilveren gedenkspeld uitgereikt aan een kattenverzorger van dierenasiel Stevenshage. Leidenaar Koos Brussee (56) kreeg het eerbetoon zaterdag opgespeld, omdat hij zich al 25 jaar met hart en ziel inzet voor asielkatten.

,,Hij heeft in die tijd maar liefst 16.000 katten aan zich voorbij zien gaan, 450.000 keer een kattenbak verschoond en 900.000 maaltijden gegeven'', becijferde asielvoorzitter Marten Schreuder. Stevenshage vangt jaarlijks circa duizend dieren op voor gemeenten in de Leidse regio en de Bollenstreek.

Brussee werd 25 jaar geleden bij het asiel gedetacheerd door DZB Leiden, de gemeentelijke dienst voor arbeidsontwikkeling. DZB telt circa 1500 medewerkers. Ongeveer eenderde is, net als Brussee, uitgeleend aan andere organisaties en bedrijven. ,,Dat iemand al 25 jaar op dezelfde plek werkt, is vrijwel uniek. Koos is een plichtsgetrouwe werker, die zich slechts één keer heeft moeten ziekmelden'', zei Pim Fretz, afdelingshoofd bij DZB.

Beheerder Leen Gottschal kan zich een dierenasiel zónder Brussee dan ook niet voorstellen. ,,Koos is niet alleen een harde werker, maar ook iemand met talent voor dieren. Hij kan heel goed overweg met katten, die schuw zijn of gedragsproblemen hebben. Als ze de kans krijgen, volgen ze hem op de voet.''

De gedenkspeld kwam voor Brussee als een verrassing. ,,Ik had dit totaal niet verwacht, maar het is wel heel leuk. Ik ben heel blij dat ik al jaren met dieren mag werken en wil daar graag nog een paar jaar mee doorgaan.''

DZB Leiden hoopt dat Brussees jubileum werkgevers inspireert om ook met de gemeentelijke dienst in zee te gaan. ,,Koos is een succesverhaal en daar kennen we er meer van. Het overgrote deel van onze mensen werkt bij de overheid en in niet-commerciële organisaties. We zouden graag zien dat meer medewerkers in het reguliere bedrijfsleven terechtkomen. Dat kan. Onlangs is er nog iemand in de makelaardij aan de slag gegaan.''

Fotobijschriften:

1. Foto: Pim Fretz (...) (r):

Pim Fretz (l) van DZB Leiden speldde Koos Brussee zaterdag de zilveren gedenkspeld van de gemeente Leiden op. Brussee kreeg het eerbetoon voor 25 jaar kattenverzorging in dierenasiel Stevenshage.

2. Foto: Jubilaris Koos (...) dierenasiel:

Koos Brussee kreeg zaterdag de zilveren gedenkspeld van de gemeente Leiden voor 25 jaar kattenverzorging in dierenasiel Stevenshage. Op de foto staan Brussee en zijn vrouw Aaltje voor de asielbus.

3. Foto: v.l.n.r. Pim Fretz (...) Schreuder:

Leidenaar Koos Brussee en zijn vrouw Aaltje, geflankeerd door (l) Pim Fretz (DZB Leiden) en (r) Marten Schreuder (dierenasiel Stevenshage)

(Foto's: PR Stevenshage)

Algemene informatie:

Streek-dierentehuis Stevenshage ontfermt zich over dieren uit: Alkemade, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Rijnsburg, Sassenheim, Voorhout, Voorschoten, Voorhout, Warmond, Valkenburg en Zoeterwoude. Het dierenasiel vangt jaarlijks circa duizend honden, katten en andere dieren op. Voor de opvang en verzorging van deze asieldieren is het asiel afhankelijk van de jaarlijkse collecte, donateurs en allerlei giften. Daarnaast heeft Stevenshage een pension waar dieren hun vakantie kunnen doorbrengen.

Website van Stevenshage: www.dierenasielleiden.nl



Ingezonden persbericht