The Phone House besteedt Self Service uit aan The Sound of Data

ROTTERDAM, 20070521 -- Sinds 1 mei 2007 verzorgt The Sound of Data, specialist in de nieuwste toepassingen voor call centers, de eerste lijns opvang voor The Phone House. De 0800/0900 nummers van The Phone House waaronder de Klantenservice, Repair Center, Lifeline en The Phone House Business Solutions worden opgevangen op het IVR (Interactive Voice Response) platform van The Sound of Data.


The Phone House heeft als telecomretailer groot belang bij goede bereikbaarheid om haar klanten zo optimaal mogelijk van dienst te kunnen zijn. De door The Sound of Data gerealiseerde self service omgeving maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van een agent in het call center van The Phone House te Amersfoort veel gestelde vragen van de klanten te beantwoorden. Op deze manier wordt 30% van al het inkomende verkeer afgehandeld. De vragen die niet afgehandeld kunnen worden door het systeem, worden doorgezet naar het call center.

Call center coördinator Fenna Buné van The Phone House geeft aan waarom ze voor The Sound of Data hebben gekozen: 'Ze hebben bij ons duidelijk gescoord op de self service expertise, de persoonlijke service en zijn door hun omvang en expertise snel en flexibel.'

De belangrijkste voordelen van de IVR dienst voor The Phone House zijn:
- Volledige dynamische controle over de self service applicatie - The Phone House kan op elk moment wijzigingen online doorvoeren
- Geen investeringen in mensen en machines, alles wordt door The Sound of Data ontwikkeld en beheerd
- Heldere management informatie met behulp van de statistieken van The Sound of Data
- 24 uur per dag bereikbaar en eindeloos schaalbaar
Kostenverlaging door gebruik van self service


Ook de bellers ervaren voordelen:
- Kortere wachttijden
- Direct antwoord op eenvoudige vragen
- Agent heeft meer tijd voor de klant

In de toekomst wordt de IVR dienst verder uitgebreid met SMS notificatie. Dit houdt in dat de beller zijn mobiele nummer kan achterlaten indien de wachttijd erg lang is. Zodra het rustiger is, krijgt de beller een SMS met de mededeling dat ze opnieuw contact op kunnen nemen. De huidige applicatie is gereed voor spraakherkenning en integratie met toekomstige CRM modules.

Over The Sound of Data:
The Sound of Data levert multichannel klantinteractie oplossingen die de klanttevredenheid verhogen, kosten verlagen en nieuwe bronnen van inkomsten genereren. The Sound of Data beheert één van de grootste Europese platformen voor telefonie, spraak, SMS en mobiele data diensten. Als vooraanstaande speler in de markt voor eerstelijns klantcontact, handelt The Sound of Data miljoenen klantinteracties per maand af. Door geavanceerde spraak-, Internet- en SMS applicaties te ontwikkelen en op haar eigen platform te beheren kunnen haar klanten tegen minimale investeringen maximaal rendement genereren. Tot haar activiteiten en klantenkring rekent The Sound of Data o.a. nationale mediapartijen (uitgevers, radio en tv), de verwerking van meterstanden, call centervoorportalen en winkelacties van nationale retailketens en reisorganisaties, nieuws,- weer- en horoscooplijnen, portals voor mobiel entertainment (logo, ringtones, games, mms).

Voor meer informatie over The Sound of Data en haar diensten, bezoek www.sod.nl of bel met Jeroen van Velzen op +31 10 429 1411.




Ingezonden persbericht