Ingezonden persbericht


Uitnodiging voor de media

Rotterdam, 21 mei 2007

DAG VAN DE ARBEIDSMARKT IN AHOY ROTTERDAM


- 22 MEI 2007

Rotterdam - Op 22 mei a.s. wordt door de Stichting SIOMA voor het eerst het bijzondere arbeidsmarktevent Dag van de Arbeidsmarkt georganiseerd. Deze dag staat in het teken van de 'Perfect Match'. Vanuit de gedachte Anders Denken = Anders Durven = Anders Doen worden diverse aspecten, die verband houden met de arbeidsmarktproblematiek, op originele wijze belicht. Zoals anders omgaan met beperkingen, ander zoekgedrag bij het vinden van passende vacatures, met andere ogen kijken als werkgever bij het werven van nieuwe medewerkers en anders omgaan met een baan na je 40e. Ook staat tijdens dit event het begrip innovatie centraal, zowel op het gebied van sociale verhoudingen als vanuit gewijzigde werkomstandigheden en het gebruik van moderne technieken.

Tal van bekende topsporters en topzakenmensen zetten in workshops en plenaire paneldiscussies hun eigentijdse visie uiteen op deze interessante thema's en geven daarbij aan hoe je door Power en Passie gericht vorm kunt geven aan nieuwe Perspectieven aan een succesvolle carrière. Een aantal van hen is Gertjan van der Linden (bondscoach Nederlands damesteam Paralympics basketball en meervoudig Olympisch en Europees kampioen), Don Diego Poeder (voormalig wereldkampioen boksen), Arjan Erkel (bekend door zijn ontvoering als lid van het team Artsen Zonder Grenzen), Professor dr. Arnold Heertje (vooraanstaand econoom en auteur), Dr. Petra Biemans (lector HRM en Persoonlijk Ondernemerschap Hogeschool INHOLLAND), Roland Wondolleck (directeur Rotterdam Airport), Gerrit-Jan Bomhof (verbonden als directeur aan de AD Mediagroep en onlangs uitgeroepen tot sales manager van het jaar), Ria Robbemont (directeur Quality Select en Beste Zakenvrouw) en Haiko van der Pol (directeur Manpower).

Naast de workshops en de plenaire sessies waarin het publiek actief participeert en zijn mening geeft via stemkastjes over een aantal stellingen, is er een beursvloer waar bedrijven zich presenteren als participant en actuele informatie kan worden ingewonnen op het gebied van reïntegratie, scholing en HRM. In het ingerichte MatchPoint kunnen werkzoekenden terecht voor uitdagende vacatures. In het onderdeel SpeedMatching worden werkzoekenden o.a. middels mini make-overs door studenten van het Zadkine gereed gemaakt voor het middagonderdeel. Daarin worden werkgevers met openstaande vacatures via één-op-één gesprekken in direct contact gebracht met gemotiveerde en voorgeselecteerde en getrainde werkzoekenden. Tijdens de Grande Finale presenteren de door een vakjury als beste sollicitanten van de dag gekwalificeerde werkzoekenden zich aan het publiek en wordt bekend gemaakt wie van hen uit handen van John de Wolf een uitnodiging ontvangt voor een exclusieve businesslunch.

Het programma:

08.00 - 09.00 uurOndernemersontbijt
09.00 - 10.00 uurPlenaire sessie met Gertjan van der Linden, Aniel Gopi, Gertjan Bomhof en Michael Lints, Mini Make-overs voor kandidaten SpeedMatching 10.15 - 12.15 uurWorkshops
12.30 - 14.00 uurLunch
14.00 - 15.00 uur Plenaire sessie met Roland Wondolleck, Don Diego Poeder endr. Petra Biemans SpeedMatching 15.15 - 17.15 uurWorkshops en SpeedMatching
17.30 - 19.00 uurDiner
19.15 - 20.15 uurPlenaire sessie met Arjan Erkel, Corinne de Haas en Robin Bravenboer 20.15 - 21.15 uurGrande Finale met John de Wolf, Ria Robbemont, Haiko van der Pol,drs. Manita Koop en Robin Bravenboer.

U wordt hierbij van harte uitgenodigd om verslag te komen doen van deze dag namens uw redactie.



Ingezonden persbericht