Gemeente Gouda


vrijwilligerspenning voor de heer peters (21-5-2007)

Maandag 21 mei 2007 ontving de heer P.C. (Peter) Peters uit handen van wethouder Arnout Menkveld de vrijwilligerspenning van de stad Gouda. Hij ontving de penning vanwege zijn bijzondere inzet voor de Goudse amateur-archeologenvereniging Golda.

De heer Peters is sinds 1985 lid van Golda. Eerst als lid van het bestuur, van 1986 tot 1991 als voorzitter, van 1992 tot 1996 als penningmeester en sinds 2005 weer als voorzitter. Op 23 april 2007 is de heer Peters afgetreden als voorzitter van Golda.

Verder is hij projectleider geweest van diverse opgravingen, te beginnen met het onderzoek naar de funderingen van een 15e eeuwse versterkte boerderij, genaamd de Leckenborch, in t Weegje.

Na de komst van de heer Peters in 1986 als voorzitter begint Golda aan een langdurige periode van opbouw, waarbij Golda zich een plaats verwerft binnen de gemeente Gouda. Dit is te danken aan zijn capaciteiten om naar buiten toe met de gemeente in overleg te treden en de activiteiten binnen de vereniging goed te organiseren. In 1990 heeft de heer Peters intensief met de gemeente overlegd over een huurovereenkomst en een bijbehorende financiële dekking voor de huidige huisvesting van de vereniging. In 2005 wordt de heer Peters opnieuw gevraagd om het voorzitterschap op zich te nemen. In de afgelopen twee jaar is een nieuw elan opgebouwd en heeft de vereniging nieuwe doelen gesteld.

vrijwilligerspenning

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.