NV NOM, Investerings- ontwikkelingsmaatschappij voor Noord- Nederland

WWW.NOM.NL LIVE »

NOM stelt innovatiekrediet beschikbaar aan AquaExplorer

AquaExplorer

AquaExplorer is een jong en snel groeiend hightech bedrijf dat zich richt op het geven van complete oplossingen op het gebied van watermanagement. AquaExplorer combineert uitgebreide R&D capaciteit met brede kennis van monitoringsystemen op het gebied van microbiologie binnen de watersector.

Toxmonitor

AquaExplorer ziet marktkansen voor het ontwikkelen van een techniek waarmee toxiciteit van vloeistoffen snel kan worden gemeten. De basis hiervoor is gelegd tijdens een uitgebreid R&D programma.

Een apparaat dat in staat is om "on-line" de toxiciteit van proceswater te meten (Toxmonitor) bestaat echter nog niet en bij een eerste marktinventarisatie zijn zeer positieve reacties verkregen. Voor de Toxmonitor wordt een steeds sterkere marktbehoefte gesignaleerd. Op dit moment worden deze metingen verricht door commerciële laboratoria, wat gepaard gaat met lange doorlooptijden, complexe methoden en hoge analysekosten. Het is de bedoeling om met de Toxmonitor de directe detectie over te nemen.

Een van de toepassingsgebieden voor de Toxmonitor is de drinkwaterindustrie. Hier wordt op dit moment veel onderzoek gedaan naar oplossingen voor het meten van toxiciteit, als gevolg van de recente terroristische aanslagen.

De Toxmonitor kan daarnaast ook worden gebruikt om toxiciteit van afvalwater of oppervlaktewater te meten, ter bescherming van het milieu.

Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (N.V. NOM)

De NOM verstrekt risicodragende financiering en participeert in Noord-Nederlandse bedrijven, biedt begeleiding bij investering, subsidies en locatiekeuze, bevordert investeringen in Noord-Nederland en initieert projecten die de concurrentiekracht van het regionale bedrijfsleven vergroten. De NOM heeft circa EUR 100 miljoen geïnvesteerd in 120 ondernemingen die gevestigd zijn of zich gaan vestigen in Friesland, Groningen of Drenthe.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

AquaExplorer, de heer Engelaar, telefoon (058) 288 25 44, www.aquaexplorer.nl

N.V. NOM, Herbert Verheij, telefoon (050) 521 44 33