Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Politieonderzoek geeft specifiekere informatie over overvallers

Zutphen, 22-05-2007 o Het politieonderzoek naar twee onbekende jongemannen die op vrijdag 11 mei een overval op het tankstation Brand Oil aan de Emmerikseweg pleegden, heeft de nodige tips opgeleverd. Hierdoor kan de politie specifiekere informatie geven en vraagt zij mensen die informatie over de overval(lers) hebben, te bellen met de politie Zutphen via 0900 8844.

De overval werd rond 21.00 uur gepleegd. Eén van de overvallers was gemaskerd en ging met een op een pistool lijkend voorwerp naar binnen, terwijl de andere kennelijk op de uitkijk bleef staan. De medewerkster van het tankstation was op dat moment net buiten en wist door op de ramen te bonzen de overvaller af te schrikken.

De overvaller ging er vandoor, gevolgd door een maatje die in eerste instantie niet was opgemerkt. De overvaller vluchtte richting de Zuidwijken en de ander richting het centrum. De politie sluit niet uit dat zij elkaar korte tijd later ergens hebben getroffen en mogelijk een vervoermiddel hebben gebruikt.

Naar aanleiding van de berichtgeving en het opnemen van diverse verklaringen is inmiddels duidelijk dat de twee jongemannen jonger dan 20 jaar zijn en mogelijk van Zuid-Europese komaf zijn. Degene die binnen is geweest heeft een gezet postuur en is ongeveer 1.70 m. Hij droeg een leren jas met capuchon en bontkraag.

De andere jongeman is duidelijk langer, ongeveer 1.90 m en heeft een sportief uiterlijk. Hij droeg een zwarte trui met capuchon die hij ook op had. Daaronder droeg hij een petje.

De politie vraagt nogmaals of er mensen zijn die de bewuste vrijdagavond 11 mei rond 21.00 uur iets hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met de overval of dat men tips heeft over de overvallers. Men kan contact opnemen met de politie Zutphen via 0900-8844.