Politie Midden- en West Brabant

Persberichten dinsdag 22 mei district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 22 mei 2007

Winkelmedewerker houdt meisje aan voor diefstal

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg maandagmiddag melding van winkeldiefstal bij een warenhuis aan het Sint Josephplein. Een 13-jarig meisje had een artikel uit de winkel in haar tas gestopt en had het pand verlaten. Een medewerker zag dit en hield het meisje uit Bergen op Zoom aan. De politie verhoorde het meisje en stelde haar in vrijheid met een HALT-verwijzing.

Snelheidscontroles

HOEVEN: Het Verkeershandhavingteam van de politie hield op maandag tussen 10.00 uur en 12.30 uur een snelheidscontrole aan de Sint Bernardusstraat. Er passeerden 1253 voertuigen. Hiervan waren er 13 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/u. Op deze weg geldt een maximum van 80 km/u.

ROOSENDAAL: Het politieteam Roosendaal hield tussen 13.00 en 15.15 uur een snelheidscontrole aan de Zundertseweg. Van de 835 passanten waren er 84 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 74 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

Man van fiets geduwd

BERGEN OP ZOOM: De politie nam maandagmiddag aangifte op van mishandeling. Een 52-jarige man uit Bergen op Zoom fietste op zaterdag 19 mei over de Guido Gezellelaan, toen hij van zijn fiets werd geduwd. De fietser wilde de Heelulaan inslaan, toen hij een duw kreeg en op de grond viel. Hij liep hierdoor meerdere verwondingen in het gezicht op. De man zag een bromfietser wegrijden over de Heelulaan. Na zich te hebben gemeld bij het ziekenhuis werd het slachtoffer een nacht ter observatie opgenomen.

Huiselijk geweld

OUDENBOSCH: Op maandagavond hield de politie een 30-jarige man uit Oudenbosch aangehouden in zijn woning in de wijk Pagnevaart. De man werd aangehouden nadat zijn vrouw de politie alarmeerde in verband met huiselijk geweld. De vrouw deed aangifte van mishandeling. De man zou zijn 33-jarige vrouw in het gezicht hebben geslagen. De man is ingesloten en verhoord.

Man aangehouden voor stalking ex

HOOGERHEIDE: De politie hield op maandag een 42-jarige man uit Hoogerheide aan voor stalking. Hij wordt ervan verdacht zijn 50-jarige ex-vriendin uit Steenbergen stelselmatig te hebben lastiggevallen. De man zou de vrouw sinds november 2006 gestalkt hebben door middel van bezoekjes en smsjes. De vrouw deed eind februari aangifte tegen de man, waarna de politie een onderzoek instelde. De verdachte is inverzekering gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg