Gemeente Ede

nummer 104 / Ede, 22 mei 2007

Traject naar een nieuwe Sportnota uit de startblokken

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 22 mei de startnotitie Uit de startblokken onderweg naar een nieuwe Sportnota vastgesteld. Hiermee is een aftrap gegeven voor het traject dat moet leiden tot een nieuwe Sportnota voor de gemeente Ede. De sportverenigingen worden daar actief bij betrokken via een aantal rondetafelgesprekken met wethouder Frank van Zuilen.

De nieuwe sportnota komt in de plaats van de in 1999 vastgestelde Sportnota en de aanvulling hierop uit 2004. Het is de bedoeling dat de nieuwe Sportnota eind 2007 door de gemeenteraad zal worden vastgesteld.
In de startnotitie die nu is vastgesteld wordt teruggekeken op de achterliggende periode. Aan de hand van de speerpunten van het sportbeleid uit de voorgaande notas is de actuele stand van zaken in kaart gebracht. Het speelveld waarbinnen het gemeentelijk sportbeleid zich beweegt wordt geschetst en de kaders die van toepassing zijn bij het opstellen van een nieuwe Sportnota zijn aangegeven.

Binnenkort zal de raadscommissie voor Maatschappelijke Zaken zich buigen over de startnotitie. Vervolgens zullen, nog voor de zomervakantie, vertegenwoordigers van onder meer sportverenigingen en sportinstellingen de kans krijgen om tijdens een aantal rondetafelgesprekken mee te praten over het sportbeleid in de gemeente Ede voor de komende jaren. Het college hoopt dat deze aanpak leidt tot een breed gedragen sportnota voor de periode 2007-2010.
---