Gemeente Haaren



Inspraak voorontwerpbestemmingsplan Wijngaert III, Haaren

Burgemeester en wethouders van Haaren maken bekend dat in het kader van de inspraakprocedure voor een ieder ter inzage ligt het voorontwerpbestemmingsplan Wijngaert III.

Het voorontwerpplan ligt met ingang van donderdag 10 mei 2007 gedurende zes weken (t/m woensdag 20 juni 2007) ter inzage. Het plan is in te zien op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling bij de balie van de sectie Ruimtelijke Ordening en Bouw- en woningtoezicht (Front office) tijdens de openingstijden van het gemeentehuis (op werkdagen van 9.00 12.00 uur en op donderdag tevens van 15.00 19.00 uur) aan het Mgr. Bekkersplein 2 te Haaren.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op gronden gelegen aan de Tempeliersweg in het dorp Haaren. Voor een deel van de gronden gelegen aan de oostzijde van de Tempeliersweg, aansluitend op de bebouwing aan de Wethouder Bressersstraat, Burgemeester Den Oudenstraat en de Lupine voorziet het plan in wijziging van de huidige agrarische bestemming in woondoeleinden. Dit is het centrale deel van het toekomstige woongebied Wijngaert III. In dit kerngebied kunnen woningen en voorzieningen voor Cello worden gebouwd plus ongeveer 25 reguliere woningen. Voor Cello gaat het om de herhuisvesting van ongeveer 90 mensen met een verstandelijke beperking uit Haarendael. Voor hen zijn ongeveer 16 (groeps)woningen nodig. In enkele andere gebouwen worden de voorzieningen ondergebracht.

In het bestemmingsplan zijn ook gronden op de hoek van de Tempeliersweg en het Holleneind opgenomen, omdat daar een waterretentievijver moet worden aangelegd.

Gedurende bovengenoemde periode kunnen ingezetenen van de gemeente en belanghebbenden schriftelijk een reactie indienen bij het College van burgemeester en wethouders, Postbus 44, 5076 ZG Haaren.

Op dinsdag 22 mei 2007 zal de gemeente het plan mondeling toelichten. Dit zal plaatsvinden in de Raadszaal van het gemeentehuis, Mgr. Bekkersplein 2 te Haaren, aanvang 19.30 uur. Na een toelichting van gemeentekant bestaat er aansluitend gelegenheid om mondeling in te spreken op de plannen.


Ø 22 mei: inspraakavond Wijngaert III

Vanaf 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis