Persberichten stad Utrecht, 09.00 uur

Utrecht, 22-05-2007

Autoinbreker

UTRECHT - De politie heeft in de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 mei een minderjarige jongen aangehouden omdat hij een autoinbraak had gepleegd.

Door een getuige werd omstreeks 01.55 uur naar de politie gebeld. De getuige had gezien dat een jongen zich verdacht gedroeg in de omgeving van geparkeerde auto's aan de Arienslaan. Ter plaatse werd een 17-jarige jongen uit Utrecht aangehouden. In de omgeving troffen agenten een opengebroken auto aan. Tevens werd een auto aangetroffen waar de jongen vermoedelijk mee bezig was om open te breken. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Straatroof

UTRECHT - Maandagavond vond op de Kneppelhoutstraat een beroving plaats waarvan een man het slachtoffer werd.

Een 23-jarige man uit Mijdrecht liep omstreeks 23.55 uur naar zijn auto. Vlak bij zijn auto kreeg de man plotseling een harde duw en viel op de grond. Hij voelde dat zijn laptoptas van zijn schouder werd gehaald en zag nog net twee jongens wegrennen in de richting van het Cremerplein. De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo, tel.: 0900 - 88 44.

Aangehouden voor het stelen van een fiets

UTRECHT - De politie heeft maandagavond twee personen aangehouden voor het stelen van een fiets op het Jaarbeursplein.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man zich verdacht gedragen tussen fietsen op het Jaarbeursplein. Uiteindelijk zagen de agenten dat de man samen met een handlanger een fietsslot openbrak en er met de fiets vandoor wilde gaan. Het tweetal - een 31-jarige man uit Vianen en een 43-jarige man uit Nieuwegein - werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Winkeldief

UTRECHT - Bij een winkel aan de Zamenhofdreef heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 13.40 uur dat een man in een invalidekar een aantal goederen meenam zonder deze eerst bij de kassa af te rekenen. De 49-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Verkeerscontrole

UTRECHT - Op de Gietijzerstraat heeft de politie maandagmiddag een verkeerscontrole uitgevoerd.

Tussen 15.00 en 16.00 uur werden 12 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het niet kunnen tonen van het rijbewijs, een verlopen APK en het niet hebben van een verzekering.