Gemeente Soest

Informatieavond over nieuw bestemmingsplan Soesterveen

Datum: 04/05/2007

Op woensdag 23 mei 2007 vanaf 19.30 uur vindt in de raadzaal van het gemeentehuis een informatieavond plaats over een nieuw bestemmingsplan voor het gebied Soesterveen. Het nieuwe bestemmingsplan geeft meer duidelijkheid over wat wel en niet mag in het gebied. Zo mag volgens het nieuwe plan geen verdere verstedelijking plaatsvinden in het plangebied. Ook worden de doorzichten en landschappelijke waarden gewaarborgd. Bewoners en belanghebbenden zijn van harte welkom om op de avond vragen te stellen en reacties op het plan te geven.

Wat gaat er veranderen?
Het bestemmingsplan Soesterveen is consoliderend van karakter en schept een ruimtelijk kader om ongewenste ontwikkelingen tegen te gaan. In die zin gaat er dus niet veel veranderen. De uitgangspunten zijn het open houden van het gebied tussen de bebouwing aan de Wieksloterweg en de bebouwde kom van Soest en het open houden van doorzichten het gebied in. Het gebied wordt niet verder verstedelijkt. De landschappelijke waarden dienen te worden gewaarborgd en waar mogelijk versterkt. Ter hoogte van bedrijventerrein de Grachten en ten Oosten van de Dorresteinweg wordt gezocht naar ruimte voor de realisatie van waterbergingen. Voor het overige zijn bestaande functies in het nieuwe plan gedetailleerd bestemd, vastgelegd en afgestemd op de actuele inzichten. Een gedetailleerde kaart met duidelijke bestemmingen moet het gebruiksgemak van het bestemmingsplan vergroten.

Uw mening/Inspraak
Tijdens de informatieavond zal er na een algemene toelichting op het plan gelegenheid zijn tot het stellen van vragen. Ook kunnen bezoekers in discussie gaan met de opstellers van het plan. Na afloop kan een formulier worden meegenomen waarop reacties aangegeven kunnen worden. Dit formulier moet vóór 21 juni 2007 ingediend worden bij de gemeente Soest. Uiteraard staat het ook vrij een persoonlijke brief te sturen. Na afloop van de inspraakprocedure zullen de reacties worden verwerkt en met een advies worden voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders. Deze zullen daarover een besluit nemen, dat daarna zal worden voorgelegd aan de raad. Indien de raad het met het college eens is, kan het plan worden gereedgemaakt voor de zgn. 1e tervisielegging. Het streven is erop gericht dit te laten plaatsvinden eind 2007. Met deze 1e tervisielegging start de formele procedure rond het bestemmingsplan waarover wij u te zijner tijd nader zullen berichten.