Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Woensdag 23 mei 2007: finale van De Nationale Voorleeswedstrijd 2007

Op woensdag 23 mei 2007 wordt in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht de veertiende finale gehouden van De Nationale Voorleeswedstrijd. Tijdens de finale strijden 12 provinciale voorleeskampioenen tegen elkaar om de titel De Nationale Voorleeskampioen 2007. In totaal hebben 79.785 kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool deelgenomen aan een schoolronde; 2.971 (501 jongens en 2.470 meisjes) werden voorleeskampioen op hun basisschool. De finale begint om 13.30 uur en zal omstreeks 16.45 uur zijn afgelopen. Wij nodigen u van harte uit om bij deze finale aanwezig te zijn.

De twaalf finalisten zijn (op alfabetische volgorde van provincie):

Drenthe

Schoonebeek

Koen van Os

Obs. De Iemenhof

Flevoland

Zeewolde

Eva Holtland

Basisschool In de Lichtkring

Friesland

Oenkerk

Lotte Bosma

Obs. De Opstap

Gelderland

Ede

Yaël Duindam

Calluna Montessorischool

Groningen

Roodeschool

Rutger Zwiers

Cbs. H.H. Simonides

Limburg

Cadier en Keer

Anne Pelzer

Basisschool De Keerkring

Noord-Brabant

Zundert

Pieter Dictus

Basisschool St. Aloysius

Noord-Holland

Wognum

Iris Koning

Basisschool St. Hieronymus

Overijssel

IJsselmuiden

Bas de Leeuw

Ichtusschool

Utrecht

Maarn

Robin van Schaik

Basisschool De Ladder

Zeeland

Ouwerkerk

Lara Bruggeman

Obs. 't Stoofje

Zuid-Holland

Lexmond

Jhemila Lems

Basisschool Het Kompas

Een deskundige jury, bestaande uit Jasmine Sendar (o.a. actrice ONM), Jurre Bosman (o.a. presentator School TV), Nance Coolen (o.a. presentatrice So You wannabe a Popstar) en Paul van Loon (schrijver) bepaalt uiteindelijk wie zich De Nationale Voorleeskampioen 2007 mag noemen.

De Nationale Voorleeskampioen 2007 krijgt uit handen van Brechtje Boerboom, Voorleeskampioen 2006 een bronzen wisseltrofee voor de school, een verkleinde uitvoering van deze trofee voor zichzelf, een oorkonde en een boekenbon. Ook de andere finalisten krijgen een oorkonde en een boekenbon.

Marcel Kuijer (o.a. SmartkidZ) presenteert de landelijke finale en de zanger/rapper Yes-R verzorgt een spetterend muzikaal optreden tussen de voorleesmomenten door.

De Nationale Voorleeswedstrijd, die dit jaar voor de veertiende keer wordt gehouden, is een wedstrijd voor kinderen van de twee hoogste groepen van de basisschool. De wedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met Stichting CPNB en de Vereniging van Openbare Bibliotheken. De provinciale finales worden georganiseerd door de openbare bibliotheken en de Provinciale Bibliotheek Centrales. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De boekenbonnen worden mede ter beschikking gesteld door de Nederlandse Boekenbon bv. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat (voor)lezen niet alleen belangrijk, maar ook leuk is.


---