Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 15 mei 2007

MediSoft lanceert vernieuwde versie Dossier Manager

Gezondheids- en verzuimmanagement kan slimmer

AMSTERDAM - Tijdens de beurs Gezond in Bedrijf op 23 en 24 mei introduceert MediSoft Dossier Manager het geheel vernieuwde softwarepakket 'Dossier Manager'. Opvallende nieuwe toevoegingen zijn onder meer de Functie Specifieke Mogelijkheden Lijst (FSML) en de Diagnose Verzuim Combinatie (DVC). Met Dossier Manager hebben werkgevers, bedrijfsartsen en arbodienstverleners altijd alle relevante informatie onder handbereik. Daardoor geeft het pakket optimaal grip op gezondheids- en verzuimmanagement.

"De Functie Specifieke Mogelijkheden Lijst (FSML) biedt de mogelijkheid om met behulp van zelf te definiëren functieprofielen en taken de mogelijkheden en inzetbaarheid van een werknemer in kaart te brengen", vertelt Marc Lighthart van MediSoft. "Met dit hulpmiddel kan een organisatie de reïntegratie en verzuimbegeleiding van een werknemer optimaal ondersteunen en faciliteren." De Diagnose Verzuim Combinatie (DVC) biedt de mogelijkheid om protocollaire acties op te nemen afhankelijk van de aard en achtergrond van het verzuim. Op deze wijze kunnen professionele richtlijnen vertaald worden naar automatisch te genereren acties om een effectieve en kwalitatief hoogstaande zorgaanpak en verzuimbegeleiding te waarborgen.

Met de nieuwe versie van Dossier Manager beschikken gebruikers verder over de volgende handzame faciliteiten:
* Flexibele dossieropbouw en -inrichting;

* Verzuimbewaking met flexibele verzuimprotocollen;
* Web Portaal volledig in de eigen huisstijl;
* Agenda en (spreekkamer-)planning met koppeling aan Outlook;
* E-mail-koppelingen voor signalering en berichtgeving;
* Automatisch genereren van documenten en berichten aan UWV;
* Scannen en invoeren van documenten en (medische) correspondentie;
* Vastleggen van verantwoordelijkheden, autorisaties en functierollen;
* Vastleggen van contracten, abonnementen en financiële afspraken;
* Exporteren van gegevens naar de financiële administratie;
* Voortgangs- en planningsinformatie in een heldere en overzichtelijke actielijst;
* Volledige medische dossiers;

* Uitgebreide verzuimanalyses.

Over Dossier Manager
Dossier Manager pakket is bedacht en geschreven vanuit de praktijk. Het hart van Dossier Manager is een persoonsgebonden digitaal dossier, het Elektronisch Sociaal Medisch Dossier (ESMD). Gegevens zijn snel en eenvoudig te raadplegen en te wijzigen. Bewaking van de privacy is goed geregeld: autorisaties bepalen wie welke dossiergegevens mag inzien en aanpassen. Medische en privacygevoelige informatie is alleen toegankelijk met een persoonlijke toegangscode en geldige inschrijving in het BIG register. Om de professional te ondersteunen, bevat Dossier Manager tal van hulpmiddelen. Zo kunnen rapportages en formulieren in een handomdraai worden gegenereerd. Het pakket biedt voor alle partijen de flexibiliteit, structuur en de juiste ondersteuning om samen te werken aan een effectieve en kwalitatief hoogstaande zorgaanpak. Meer informatie en een presentatie zijn te vinden op: www.dossiermanager.nl

Over MediSoft
MediSoft Dossier Manager BV is één van de grootste aanbieders op het gebied van verzuimmanagement systemen en marktleider als het gaat om digitale dossiers. Het bedrijf verwacht binnenkort de grens van één miljoen geadministreerde werknemers in Dossier Manager te overschrijden. Marc Ligthart is naast René Griffioen één van de partners binnen Medisoft Dossier Manager. Hij is zelf werkzaam als zelfstandig bedrijfs- en verzekeringsarts en bestuurslid van de NVAB. Uit eigen ervaring weet hij dat relevante gegevens rond preventie, ziekte en verzuim in veel bedrijven niet centraal beschikbaar en snel toegankelijk zijn.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht